Kék hírek, bulvár

2014.08.29. 15:36

Négy évre utasították ki országunkból a szerb férfit

Szerdán fogták el azt a szerb határsértőt, akivel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, ezért négy évre kiutasították Magyaroroszág területéről.

baon.hu

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított két koszovói, két szír és egy szerb állampolgárral szemben, akiket augusztus 27-én, Kelebia külterületen, illetve Tompa belterületén igazoltattak a járőrök.  A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket. Ellenőrzésük közben kiderült, hogy a szerb határsértővel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, őt négy évre kiutasították a rendőrök Magyarország területéről. A két koszovói férfit idegenrendészeti őrizetbe vették, őket a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el. A szír állampolgárok menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, őket átadták az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak - tudtuk meg a rendőrségtől.
 
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály idegenrendészeti eljárást indított egy szudáni, egy mauritániai és egy mali állampolgárral szemben, akiket augusztus 28-án 5 óra 20 perckor az 5412-es számú úton igazoltattak az egyenruhások. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket. A határsértők menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, őket átadták az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!