Kék hírek, bulvár

2014.08.02. 16:36

Fű is volt a határsértő potyautasnál

Hat felnőtt és tíz fiatalkorú afgán állampolgár a tehervagonok aljára erősített deszkákon próbált meg hazánkba jutni.

baon.hu

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyén augusztus 1-jén 5 óra 15 perckor a belépő tehervonat kutatása során, három vagon alvázszerkezetére erősített deszkákon, 16 fő afgán állampolgárt találtak a rendőrök. A hat felnőtt és a tíz fiatalkorú külföldi ellen eljárást indított a kirendeltség. A külföldiek személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért előállították őket a kirendeltségre.

Ruházatuk és csomagjaik átvizsgálásakor az egyik férfi nadrágzsebében, valamint táskájának belső zsebében két darab zárható műanyag tasakban zöld színű növényi származékot találtak az egyenruhások, melyre a drogteszt kábítószer gyanús anyagot jelzett, ezért a férfivel szemben büntető eljárás is indult a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.

Mindannyian menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!