Kék hírek, bulvár

2014.08.27. 10:03

A részeg férfi elárulta PIN kódját rablóinak

Egy idős férfi részegen elárulta bankkártyája PIN kódját a készpénzfelvételben segítségére siető nőnek. Nem kellett volna, a nő barátja nem sokkal később kirabolta. A duó ellen most vádat emeltek.

H. I.

Az eset még július 13-án este 9-kor a Noszlopy parkban, a buszpályaudvaron történt. A két vádlott - a most 44 éves kecskeméti M. János és barátnője, a 41 éves, szintén kecskeméti P. Józsefné – itt figyeltek fel a 63 éves ittas sértettre, aki egy bankautomatánál készpénzt akart felvenni.

– A 41 éves nő segített a sértettnek a készpénzfelvételben, így megtudta a bankkártya PIN kódját és azt is, hogy a sértettnél mennyi pénz van. Megpróbált még a földre lefekvő sértett bizalmába férkőzni, az idős férfi mellé feküdni, de ő ezt elutasította. Ezt követően a férfi vádlott átvette a kezdeményezést: a földön fekvő sértett hasára ült, nyakát a földhöz szorította, hogy megszerezze az értékeit. Bűntársa ezt látva távozott a helyszínről, a rablásban nem vett részt – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

M. János átkutatta a kiszolgáltatott helyzetben lévő idős férfi zsebeit és elvette tőle az irattartóját a benne lévő iratokkal, bankkártyával és az automatából felvett 40 ezer forinttal együtt. A sértett a bántalmazás miatt a mellkasán 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

P. Józsefné a rablás után ismét csatlakozott barátjához, majd még aznap a megszerzett bankkártyával egy kecskeméti automatánál a sértett számlájáról felvettek 3 ezer forintot. A vádlottak a bűncselekményekkel szerzett pénzt mind elköltötték.

A rendőröknek sikerült a duó tagjait beazonosítaniuk. M. Jánost és P. Józsefnét két héttel később fogták el Tengelicén, illetve Szedresen.
- A férfi vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, ugyanis őt a Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntettével és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével is vádolja. Társa szabadlábon védekezik, mert terhére a vádirat szerint kizárólag az utóbbi bűncselekmény róható – nyilatkozta Schmidt Gábor. A büntetőpert a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!