Kék hírek, bulvár

2014.07.20. 21:05

Vadászpuskával ölte meg nagyanyját a lajosmizsei férfi

Őrizetbe vették a rendőrök azt a 28 éves lajosmizsei férfit, aki vasárnap délután lelőtte nagyanyját. Több órás tárgyalás után a TEK mesterlövésze hiúsította meg az ámokfutó öngyilkosságát.

baon.hu

A bejelentés a rendőrségre vasárnap 13 óra 52 perckor érkezett, miszerint egy férfi az engedéllyel tartott vadász lőfegyverével lajosmizsei tanyáján megölte 76 éves nagymamáját és az udvarban lévő háziállatokat is lelőtte. Mivel az elsődleges információk szerint a férfi fegyvert tartott magánál, ezért elfogásához a rendőrség a speciális szaktudással rendelkező Terrorelhárítási Központ (TEK) bevetési egységét kérte fel.
 
A TEK műveleti egysége rövid idő alatt a helyszínre érkezett, de az ámokfutó ekkorra már elhagyta a tanyát. A férfi menekülése közben egy nyílt területen megállt, ahol a TEK tárgyalói fel tudták venni vele a kapcsolatot. A többórás tárgyalás eredményeként, a férfi a nála lévő három vadászfegyverből kettőt kidobott az autóból. A nála maradt harmadik fegyvert jól láthatóan tűzkész állapotba helyezte, a gépkocsiból kiszállt, megadást színlelt, majd hirtelen a nála lévő fegyvert a szájába helyezte és öngyilkosságot próbált elkövetni. A TEK mesterlövésze ekkor a férfit vállon lőtte, így mentve meg őt a biztos haláltól - olvasható a rendőrség közleményében.

Az ámokfutót ezután a TEK kommandósai elfogták és átadták az OMSZ munkatársainak, akik a sérültet kórházba szállították. A férfi a művelet során nem volt sem együttműködő, sem beszámítható, több alkalommal is a TEK munkatársaira fogta fegyverét.
 
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indított eljárást G. Lajos 28 éves lajosmizsei lakos ellen. A helyszíni szemle és a kihallgatások jelenleg is folyamatban vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!