Kék hírek, bulvár

2014.07.23. 10:01

Tizenhárom határsértőt fogtak el a napokban

A bácsalmási és kelebiai járőrök 13 határsértőt fogtak el július 21-én Kunbaján és Kelebián, a vasútállomáson.

baon.hu

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában két könnyű sérüléssel járó, valamint nyolc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt.

A Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított egy szerb és egy koszovói állampolgár, valamint a vele együtt utazó két gyermek ellen, akiket július 21-én 21 óra 15 perckor igazoltatott a járőr Kunbaja belterületén. Magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért előállították őket a kirendeltségre. Ellenőrzésük során megállapították a rendőrök, hogy a szerb nővel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Menekültstátusz iránti szándékukat jelezték, ezért az illetékességgel rendelkező BM Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-Alföldi Regionális Igazgatóság által kijelölt Befogadó Állomásra szállították őket.
 
A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított egy afgán, hat gambiai, valamint két mali állampolgárral szemben, akik július 21-én 12 óra 30 perckor a belépő tehervonat vagonján lévő félpótkocsi rakterében bújtak meg. Mivel magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért előállították őket a kirendeltségre. Menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért az illetékességgel rendelkező BM Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-Alföldi Regionális Igazgatóság által kijelölt Befogadó Állomásra szállították őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!