Kék hírek, bulvár

2014.07.24. 07:30

Közzétette a NAV, mely cégek dolgoztattak feketén

A lajstromban 4659 név szerepel, gazdasági társaságok és magánszemélyek, akad köztük olyan, aki többször is felkerült.

Hraskó István

Közzétette internetes honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató, ezen rajtacsípett adózók listáját. A lajstromban 4659 név szerepel, gazdasági társaságok és magánszemélyek, akad köztük olyan, aki többször is felkerült.

Mint a napi.hu kiemelte: gyakori a szállítmányozással, fuvarozással, kiskereskedelemmel (élelmiszer, ruházat), éttermi-mozgó vendéglátással és mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó cégek elmarasztalása.
A NAV az adózók nevét, székhelyét, adószámát, magánszemélyeknek a lakcímét és adóazonosító jelét hozza nyilvánosságra, akiknél jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek. Az adózó adatait a közzétételtől számított két év elteltével törli az adóhatóság (feltéve, ha a munkaügyi ellenőrök nem tárnak fel újabb szabálytalanságot).

A listában megyénk nagyobb városaira – járási székhelyeire – szűrtünk rá. Eszerint Bácsalmáson 4, Baján 25, Jánoshalmán 4, Kalocsán 13, Kecskeméten 62, Kiskőrösön 12, Kiskunfélegyházán 24, Kiskunhalason 17, Kiskunmajsán 3, Kunszentmiklóson 5, Tiszakécskén pedig 4, a feketelistán szereplő cégnek van a székhelye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!