Kék hírek, bulvár

2014.07.28. 12:10

Helytállás: öt tűzoltó kapott elismerést

Bővült a katasztrófavédelem tiszti állománya, öten vehették át kinevezésüket a napokban.

Zsámbóki Dóra

Az elmúlt hónapokban tanúsított „hősies helytállásért” szintén öt tűzoltó részesült elismerésben az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól – közölte szerkesztőségünkkel a katasztrófavédelem. A katasztrófavédelem és jogelőd szervei állományában eltöltött jubileumi elismeréseket is átadott a katasztrófavédelem országos parancsnoka.

Pintér Sándor belügyminiszter kinevezte tűzoltó hadnaggyá a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában Szegedi Szabolcs tűzoltó zászlóst. A tiszti esküt követően Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője Bács-Kiskun megyéből két embert elismerésben részesített.

Június 26-án két tűzoltó szolgálatból hazafelé tartott a 44-es számú főúton Lakitelek felé. Egy személygépkocsi a szemük láttára sodródott le az útról, megpördült, majd a tetejére fordult. Az utasok súlyos sérüléseket szenvedtek, a tűzoltók kimentették a járműből a két sérültet és átadták őket a mentőszolgálat munkatársainak. Kiemelkedő helytállásuk elismeréseként a főigazgató hősies helytállásért címet adományozott a kecskeméti hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományából László Ferenc és Zoboki Zoltán tűzoltó főtörzsőrmestereknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!