Kék hírek, bulvár

2014.07.07. 11:35

Féltékenységből késelt a soltvadkerti férfi?

Bíróság elé állt hétfőn az a 28 éves soltvadkerti férfi, aki a vád szerint saját sírjának megásására kényszerítette volt élettársát, két gyermeke édesanyját. Cs. Lászlónak emellett egy majdnem halállal járó késelést is terhére ró az ügyészség. A vádlott mindenre másképp emlékszik.

H. I.

Mint az a hétfői bírósági tárgyaláson kiderült: a hat általánost végzett, munkanélküli, vagyon elleni bűncselekmények miatt többször büntetett Cs. László 2007 óta élt élettársi kapcsolatban Soltvadkerten egy 24 éves nővel, két gyermekük is született. Kapcsolatuk azonban megromlott, ugyanis a férfi egyre többet ivott, eluralkodott rajta a féltékenység és részegen többször bántalmazta Ginának becézett élettársát.

Az ügyészség szerint a nő emiatt öngyilkossági kísérletet is elkövetett, majd pszichiátriai kezelésre járt, végül a két gyermekkel 2013 elején elköltözött a vádlottól, aki viszont ebbe nem bírt belenyugodni. Tavaly április 1-jén – húsvéthétfőn – elment volt élettársa bérelt lakására, azonban ott találta egy korábbi munkatársát, akit a nő is ismert. A vádlott féltékenykedni kezdett és távozása előtt megígérte, hogy este 10 óra körül visszatér. Napközben sok alkoholt ivott, majd az ígért időpontban részegen felhívta volt élettársát, hogy indul hozzá. Szándékáról a beteg, ágyban fekvő nő nem tudta lebeszélni, félelmében ezért megkérte a lakásban tartózkodó ismerőst, J. Zoltánt, hogy maradjon ott.

Cs. László ismét kérlelni kezdte Ginát, hogy költözzön vissza hozzá. Exe erre viszont nem mutatott hajlandóságot, ezért a vádlott kihívta az utcára J. Zoltánt, mondván, beszélni akar vele. A gyanútlan vendég ennek eleget tett, mire Cs. László felelősségre vonta, és egy 13 centiméteres pengéjű konyhakéssel nagy erővel a másik férfi mellkasa irányába szúrt. A sértett reflexszerűen maga elé kapta a bal karját, így a kés a felkart átszúrva hatolt be a férfi mellkasába. A vádlott a hátráló sértett felé egy-két kaszáló mozdulatot még tett a késsel, de ezek nem érték el J. Zoltánt. Cs. László – késsel a kezében – egészen a városközpontig üldözte a megszúrt férfit, aki futva menekült. Mint kiderült, közvetlenül életveszélyes sérülést szenvedett, ami műtéti beavatkozás hiányában a halálához vezetett volna.

Az előzetesben lévő vádlott a bírósági tárgyaláson nem tett vallomást. Nyomozati vallomását azonban fenntartotta, eszerint önmagát védve szúrta meg J. Zoltánt. Cs. László állította, nem féltékenykedett, hiszen Ginával megbeszélték a szétköltözés után, hogy külön utakon fognak járni. A vádlott verziója úgy szól, hogy őt éppenséggel J. Zoltán vonta kérdőre, mit keres a nőnél, majd agresszívan neki is támadt. Ekkor kiesett Cs. László kabátzsebéből a „véletlenül ottfelejtett” kés, a másik férfi felkapta, és a vádlott felé szúrt, csakhogy Cs. Lászlónak sikerült kitérnie a döfés elől. Sőt megragadta a kést a nyelénél, kirántotta J. Zoltán kezéből, és ezúttal már ő sújtott le a késsel. A vádlott dr. Hadnagy Ibolya tanácsa előtt annyit ismert csak el, hogy Ginát a hat év alatt egyszer bántalmazta, akkor is csak azért, mert a nő állítólag megcsalta.

Cs. Lászlót az emberölés bűntettének kísérlete mellett kényszerítéssel is vádolja az ügyészség. A vád szerint 2012 augusztusában Cs. László akkor még közös soltvadkerti házukban többször megrúgta, és egy 15 centi pengéjű késsel lábszáron szúrta volt élettársát, majd felszólította a bántalmazott asszonyt, hogy menjen ki az udvarra. Itt a késsel felé szurkálva arra kényszerítette Ginát, hogy a kutyaól mellett ássa meg a saját sírját. A nő a fenyegetés hatására ásni kezdett. A további erőszakot két arra sétáló ismerős akadályozta meg. Mindezt Cs. László tagadta a nyomozás során, és panaszt tett a gyanúsítás ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!