Kék hírek, bulvár

2014.07.12. 08:54

A pótkerékben csempészte a 35 milliót érő heroint a szerb pár

Több mint 6 kilogramm heroint találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy Tompánál belépő szerb autó pótkerekébe rejtve csütörtökön.

Zs. D.

Az autóban utazó szerb férfi és felesége úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal. Elmondásuk szerint fürdőzni érkeztek az országba. A vámosoknak azonnal feltűnt, hogy a pótkerék felnijén számos szerelési nyom látható és a súlya is nehezebb a megszokottnál, ezért a járművet tételes vizsgálatra félreállították.

A gyanú beigazolódott, hiszen az autógumit szétvágva a pénzügyőrök vákuumcsomagolt lenejlonozott téglatestek és rudak formájában, összesen 10 csomagban megközelítőleg 6 kiló heroingyanús anyagot szedtek ki a rejtekhelyről – tájékoztatta szerkesztőségünket Némedi Varga Éva, a NAV regionális sajtóreferense.

A pénzügyőrök a 35 millió forint feketepiaci értékű szállítmányt a rendőrség munkatársainak átadták. A rendőrök az egészen pontosan 6,3 kilogramm heroint csempésző szerb állampolgárságú férfi és nő ellen kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, mindkét csempészt őrizetbe vették. A rendőrség kezdeményezte a külföldiek előzetes letartóztatását, melyet a bíróság a 36 éves férfival szemben pénteken elrendelt. A 40 éves nő szabadlábon védekezhet az eljárás további szakaszában – tudtuk meg Árvai Edinától, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A szerelésnyomok buktatták le a csempészeket
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!