Kék hírek, bulvár

2014.06.03. 12:53

Folytatódnak a bombariadók Kecskeméten

Hétfőn újabb bombariadó volt a megyeszékhelyen, ezúttal a Kecskeméti Törvényszéket érte fenyegetés.

Zs. D.

Az egyelőre ismeretlen telefonáló fél 10-kor hívta a 112-es segélykéső vonalat, azt állítva, hogy bomba van a Rákóczi utcai épületben. A törvényszéket kiürítették, a tűzszerészek átvizsgálták az épületet, ám bombát nem találtak. A munka 11 óra körül folytatódhatott a törvényszéken. Az ismeretlen telefonálót egyelőre keresi a rendőrség.

Mint arról folyamatosan beszámoltunk: Kecskeméten nagy „hagyományai” vannak a bombariadóknak. Az  elmúlt 5 év során összesen 9 alkalommal volt bombariadó a kecskeméti bíróságokon. A közveszéllyel fenyegetők másik célpontja általában a kecskeméti Mercedes-gyár, megnyitása óta négyszer, csak májusban háromszor volt itt bombariadó, kétszer ugyanaz a nő telefonált.

Legutóbb május 26-án kellett küríteni a gyárat, miután egy 17 éves fiú azzal telefonált a 112-re, hogy bomba fog robbanni a Mercedesnél. Kiderült, hogy a fiú két idősebb férfi, 30 éves Zs. Ábel és a 26 esztendős L. Pál felbujtására telefonált. Egy napon belül mindhármukat őrizetbe vették a rendőrök, a férfiak pénteken jelentek meg a nyomozási bíró előtt, aki az ügyészég indítványára arról volt hivatott dönteni, hogy elrendeli-e a gyárnak komoly anyagi károkat is okozó férfiak előzetes letartóztatását.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Pénteken mosolyogva léptek ki a tárgyalóteremből a „bombások”
[/caption]

A bíró azonban ezt nem tartotta indokoltnak, úgyhogy a bíróságra bilincsben érkező gyanúsítottak nevetve, ujjongva, szabadon távozhattak a tárgyalóteremből. Azt, hogy a férfiak miért csináltak bombariadót, egyelőre nem lehet pontosan tudni, a rendőrség erről nem adott tájékoztatást. Információink szerint a három férfi közül egy a gyárban dolgozott, talán „nem volt kedve” aznap munkába menni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!