Kék hírek, bulvár

2014.01.31. 09:03

Tompa felé terelik a kamionokat

Az M5-ös autópályáról Bács-Kiskun megyében leterelik a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárműveket.

baon.hu/MTI

Mint arról a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság beszámolt, a szerbiai hóhelyzet miatt január 31-én 6 órától Röszkénél nem léphetnek be az országba a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek a szerb hatóságok határozata alapján.
 
A fentiek miatt az M5-ös autópálya 91-es kilométerénél, Kecskemétnél a rendőrök a Szerbia irányába közlekedő 7,5 tonna feletti teherautókat az 54-es számú főútra, Tompa felé terelik.

Az 54-es, az 53-as és az 55-ös főutakon megnövekedett kamionforgalomra kell számítani.

Komoly nehézségeket okoz a szerbiai közlekedésben az időjárás

Súlyos gondokat okoz a hó és a szél Szerbiában, pénteken utakat zártak le a Vajdaságban is -jelentette az MTI szerbiai tudósítója

Az orkánerejű szél és a hóátfúvások miatt a Vajdaság több részén, Dél- és Nyugat-Bánságban, illetve Dél-Bácskában is korlátozták a forgalmat. A tartomány déli részén fekvő Nagybecskereket Belgráddal összekötő úton az éjszaka két teherautó akadt el. A viharos szél által emelt kétméteres hótorlaszok miatt ott leállt a forgalom, így többen az utakon töltötték az éjszakát.

A közlekedési miniszter intézkedéseinek értelmében nem léphetnek be Szerbia területére a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek, illetve bizonyos útszakaszokon a belső kamionforgalom is szünetel.

A Szabadka és Újvidék közötti autópálya ugyan tiszta, hosszabb útszakaszokon azonban 10-30 centiméteres hóbuckákat épít a szél.

Belgrádban a Kossava nevű erős dunai szél elszakította az egyik uszályt a parttól, de senki nem sérült meg. A szerb fővárosban a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) jelentése szerint a nap folyamán a széllökések ereje az óránkénti 83 kilométeres sebességet is eléri, míg a Vajdaság északi részén akár 100 kilométer/órás lökésekre is lehet számítani.

Az RTS tájékoztatása szerint a Belgrádhoz közeli Pozarevácnál 19 embert mentettek ki a gépjárművekből a tűzoltók. A rossz látási viszonyok és a csúszós utak miatt több autó is lecsúszott az útról. A hatóságok összesítése szerint csütörtökön országszerte 98 közlekedési baleset történt, amelyben 37-en sérültek meg.
Az előrejelzések szerint hétfőig hasonló időjárási viszonyokra kell számítani Szerbiában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!