Kék hírek, bulvár

2014.01.28. 11:15

Talált rendszámot tett roncsautójára

Egy forgalomból kivont autóra szerelt fel rendszámokat egy 29 éves jakabszállási férfi, hogy feltűnés nélkül közlekedhessen.

Zs. D.

A kiskunfélegyházi rendőrök január 8-án állították meg az autóst Félegyházán. Ellenőrzésekor kiderült, hogy járművét kivonták a forgalomból, illetve hogy az autóra felszerelt rendszámokat eredetileg egy teherautóra adták ki. Az intézkedő körzeti megbízottak a rendszámokat lefoglalták, a férfit pedig előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi vallomásában elmondta, hogy igazoltatása előtt egy héttel bontási célból vásárolta a személyautót, azonban mivel a jármű működőképes volt, felszerelt a kocsira egy pár – korábban a lakása közelében talált – rendszámot, hogy így feltűnés nélkül közlekedhessen vele. A rendőrség érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés és a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértések elkövetése miatt indított eljárást. A rendőrség a nyomozást most befejezte, a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldi meg a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!