Kék hírek, bulvár

2014.01.13. 09:02

Sok tűz volt a hétvégén a megyében

Az elmúlt 72 órában 13 jelzés érkezett a katasztrófavédelem tűzoltó egységeihez.

baon.hu

Ebből 9 tűzeset, 2 műszaki mentés és 2 téves jelzés volt.

Soltvadkert külterületén egy melléképületben csaptak fel a lángok, pénteken este. A helyszínen egy háromszáz négyzetméteres fa szerkezetű melléképület teljes terjedelmében égett. A soltvadkerti önkormányzati, a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Szombaton hajnalban tűzesethez riasztották a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a keceli önkormányzati tűzoltókat. Kecelen, a Temető utcában egy lakóépülettel egybekötött hetvenöt négyzetméteres tégla melléképület tetőszerkezete és a födémen elhelyezett fenyő fűrészáru égett. A tűzoltók a tüzet négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Szombaton reggel, Kecskeméten a Zöldfa utca egyik garázsában az ott tárolt faanyag és bútorok égtek öt négyzetméteren. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Kiskunhalason, a Magyar utcában egy személygépkocsi felborult, szombaton délután. A balesetben két személy sérült meg. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították.

A katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába érkezett a jelzés szombaton délután, miszerint Kecskeméten a Petőfi Sándor utca egyik emeletes házában a lakók erős füstszagot éreznek a lépcsőházban. A második emeleti lakásnál, ahol a legjobban volt érezhető a füstszag nem nyitott senki ajtót a kecskeméti hivatásos tűzoltóknak. A tűzoltók magasból mentő segítségével az ablakon keresztül behatoltak, feltételezve hogy segítségre szoruló személy van a lakásban. A felderítést követően kiderült, hogy a lakásban nem tartózkodott senki, a tűzhelyen felejtett étel füstölt. A lakás füsttel telítődött, ennek a szagát érezték a lakók a lépcsőházban.
Fontos, hogy az ilyen és az ennél súlyosabb következményekkel járó káresetek megelőzése érdekében sem főzés, sem pedig ételmelegítés közben ne hagyjuk felügyelet nélkül a tűzhelyet!

Kecskeméten a Március 15. utcában két nagyméretű szeméttároló égett, vasárnap reggel. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Tűzesethez riasztották a katasztrófavédelem kecskeméti tűzoltó egységeit vasárnap délután. Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy négyszintes lakóépület földszinti lakása Kecskeméten, a Világ utcában. A tüzet a kecskeméti hivatásos tűzoltók oltották el, ám a lépcsőház közben füsttel telítődött, amit átszellőztetéssel távolítottak el. Az épületben lakókat – húsz embert – az oltás idejére kikísérték az épületből. Egy ember – a kigyulladt ingatlan lakója – nagyobb mennyiségű füstöt lélegzett be, ezért őt a mentők kórházba szállították.

Közlekedési balesethez riasztották vasárnap délelőtt a kecskeméti hivatásos tűzoltókat Kecskemét, Március 15. utca és a Nyíri út kereszteződéséhez. A helyszínen egy személyautó és egy tehergépjármű ütközött. A tűzoltók kiérkezéséig a mentőszolgálat szakemberei egy személyt elláttak. A kiérkező tűzoltók a gépjárművek áramtalanítását végezték el.

Tűzesethez riasztották vasárnap délután a kecskeméti hivatásos tűzoltókat Kecskemét, Bánffy utcába, ahol egy lakóház melletti helyiségben hamu izzott, ami az ott tárolt tárgyakat meggyújtotta. A kiérkező tűzoltók a tüzet egy vízsugárral oltották el.

Vasárnap este a soltvadkerti tűzoltókat riasztották tűzesethez Soltvadkert, Kossuth utcába, ahol 15 négyzetméter területen gally égett. Tüzet a kiérkező tűzoltók egy vízsugárral oltották el.

Vasárnap éjjel a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották tűzesethez Kiskunhalas, Erdei térre ahol egy lakás konyhájában páraleszívó égett és a lakás füsttel telítődött, a fal kormozódott. A tűzoltók kiérkezésekor tüzet már nem tapasztaltak, a lakás szellőztetését végezték el. Az áramszolgáltató az elektromos hálózat sérülése miatt leválasztotta a lakást a hálózatról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!