Kék hírek, bulvár

2014.01.25. 06:24

Kiskőrösön nem volt áram, az utak járhatóak

Péntek éjjel Kiskőrösön meghibásodott egy trafó, ezért a város déli részén 18 utcában, 1660 fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás. A megye útjai járhatóak.

Zs. D.

Kiskőrösön egy trafó meghibásodása miatt az áramszolgáltatás Kiskőrös déli részén 18 utcában, 1660 fogyasztási helyen szünetelt. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a szolgáltató kiérkezéséig biztosították a helyszínt, majd megkezdték az érintettek kiértesítését. A szombat kora hajnali órákban a áramszolgáltató soron kívül elhárította a hibát, minden érintett háztartásba visszatért az áram – közölte Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A katasztrófavédelem szombaton reggel 6 órakor kiadott közleménye szerint Bács-Kiskun megye középső és déli területein váltakozó intenzitással havazik, a hóréteg vastagsága 2-16 cm közötti. Egyre gyakrabban keletkeznek hóátfúvások. Elzárt település nincs.
Az utak havasak, hókásásak. Az M5-ös autópálya sónedves. Jelenleg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának munkatársai 32 járművel folyamatosan végzik az utak takarítását. Forgalomkorlátozás bevezetésére eddig nem került sor a megye útjain.
Az áram-, a gáz és a vízszolgáltatás a megyében zavartalan.

A katasztrófavédelem kéri, hogy ebben az időszakban különösen figyeljünk egymásra. Hogyha bárki bajba kerül, hívja a jól ismert segélyhívó számokat: mentők 104, tűzoltók: 105, rendőrség: 107, valamint a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletét: 76/502-010. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Operatív Törzsének Lakosságtájékoztató Csoportját a 20/213-6667-es számon hívhatják.

 

Az M6-os autópálya Tolna és Baranya megyei szakasza latyakos. Az M3-as emődi és az M35-ös hajdúböszörményi és hajdúnánási szakasza havas, hókásás. Az M5-ös autópálya Újhartyán és Röszke között, valamint az M43-as autópálya Szeged és Makó között latyakos. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!