Kék hírek, bulvár

2013.12.21. 09:52

Rakományban és bútorokban bújtak el

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 5 fő szír és 3 fő koszovói albánt találtak egy teherautóban Tompán és egy lakókocsiban Röszkén. Az előkerült külföldi állampolgárokat és a két sofőrt a rendőrségnek átadták, mindkét ügyben büntetőeljárás indult.

baon.hu

A NAV pénzügyőrei egy cseh állampolgár által vezetett tehergépjárművet vizsgáltak a tompai Határkirendeltségen. A bemutatott okmányok alapján a sofőr műanyag fóliát szállított Törökországból Csehországba. A pénzügyőrök a járművet röntgenberendezéssel átvilágították, és a készülék segítségével a rakomány között embereket észleltek. A raktér felnyitását követően, az áru kipakolásakor öt - elmondásuk szerint szír állampolgárságú - személy került elő.  

A röszkei Határkirendeltségen jelentkezett belépésre egy svéd állampolgár egy szintén svéd rendszámú személygépjárművel, amely egy lakókocsit vontatott.
Az ellenőrzés megkezdésekor, a jármű vezetője négy üveg alkoholt jelentett be. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban szigorított vizsgálatot rendeltek el. A négy üveg alkoholtermék mellett, a lakókocsi beépített bútorzatát megbontva előkerült három koszovói albán állampolgár, amelyről a svéd férfi természetesen nem tett említést. 

A pénzügyőrök a két sofőrt, valamint az előkerült szír és koszovói albán állampolgárokat a területileg illetékes rendőrségnek átadták, ahol a sofőrök ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, míg a külföldi állampolgárok ellen idegenrendészeti eljárás indult. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!