Kék hírek, bulvár

2013.12.31. 08:35

Nem tudják honnan jött a határsértő

Az év utolsó napjaiban is többen megpróbáltak átjutni a zöldhatáron. A tűzoltóknak nyugodt napjuk volt.

baon.hu

Rendőrség:

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint öt anyagi káros közúti közlekedési baleset történt.
 
A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított két szír és egy ismeretlen állampolgárságú férfival szemben, akiket december 29-én este és december 30-án hajnalban Tompa külterületén, illetve az államhatár közelében fogtak el a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállították őket. Valamennyien menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, így a három férfit átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Katasztrófavédelem:

Az elmúlt 24 órában 2 bejelentés/segítségkérés érkezett a tűzoltókhoz.

Soltvadkert külterületén foltokban nádas égett, hétfőn délután. A tüzet a soltvadkerti önkormányzati, valamint a kiskunhalasi és kiskőrösi hivatásos tűzoltók kettő vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el.

Közlekedési balesethez riasztották a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltókat, hétfőn délután. Kiskunfélegyháza határában, az 5402-es számú út 10-es kilométerszelvényénél egy terepjáró felborult. A balesetben a gépjármű vezetője megsérült. A tűzoltók áramtalanították az autót, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A műszaki mentés idején félpályás útzár volt érvényben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!