Kék hírek, bulvár

2013.12.23. 08:58

Mozgalmas hétvégéjük volt a tűzoltóknak

Az elmúlt 72 órában 22 jelzés érkezett a katasztrófavédelem tűzoltó egységeihez, melyből 8 műszaki mentés, 2 téves jelzés, 11 tűzeset és 1 kiérkezés előtt felszámolt eset volt.

baon.hu

Pénteken a déli órákban a kecskeméti hivatásos tűzoltók vonultak egy hobbi épülethez, ahol egy 25 m2 területű melléképület és a benne lévő mezőgazdasági eszközök égtek. A kiérkező tűzoltók a tüzet 2 darab vízsugárral és kézi szerszámok segítségével eloltották.  Személyi sérülés nem történt.

Pénteken nem sokkal dél után érkezett a jelzés, mely szerint a Kecskemét, Úri hegyen egy személygépjármű motortere égett.  A kecskeméti hivatásos tűzoltók 2 darab vízsugárral a tűzet eloltották, személyi sérülés nem történt.

Pénteken a kora délutáni órákban a kecskeméti hivatásos tűzoltók vonultak a Kecskemét Csilléri utcába, ahol az udvarban 3 m2-en szemetet égettek. A kiérkező tűzoltók a tüzet vízsugárral oltották.

Péntek kora este a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók vonultak az M5-ös autópálya haleszi lehajtójához, ahol egy román személygépjármű és egy magyar tehergépjármű ütközött. A tehergépkocsi sofőrjét a mentősök elszállították, a román állampolgároknak lakosság védelmi intézkedésre nem volt szükség. A teherautót kamionmentő segítségével az árokból kiemelték.

Péntek kora este kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók, az újváros hivatásosos tűzoltók, valamint a solti hivatásos tűzoltók vonultak Kunszentmiklós Dobó Katalin utcába, ahol egy 20x5 m-es tégla falazatú családi házzal egybeépített melléképület, teljes terjedelmében égett. A kiérkező tűzoltók 4 darab vízsugárral oltották a tüzet. Az épületből egy Dissou, 4 darab PB gázpalackot és egy Oxigén palackot hoztak ki. Személyi sérülés nem történt.

Péntek este a bácsalmási önkormányzati tűzoltók vonultak a Bácsalmás Árpád vezér utcába, ahol egy egyszintes kertes családi ház villanyórája égett. A tűzoltók kiérkezéséig a tűzet eloltották, a doboz megperzselődött. Személyi sérülés nem történt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Péntek este soltvadkerti önkormányzati tűzoltók, a kiskőrösi hivatásos tűzoltók, a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vonult a Soltvadkert Selymes Kútágas dűlőbe, ahol egy 150 m2 téglafalazatú cserép fedésű épület konyhájában a kandalló mellett éghető anyagok égtek. Az épületből 2 darab 11,5 kg-os gázpalackot hoztak ki. A kiérkező tűzoltók 1 vízsugár és kézi szerszámok segítségével oltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt és lakosság védelmi intézkedésre nem volt szükség.

Péntek este a kecskeméti hivatásos tűzoltók és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vonult Kecskemét Erzsébet körútra, ahol egy családi ház kéménye eldőlt, egyik része a ház tetőszerkezetét beszakította, a másik része a szomszédos udvarra dőlt. Személyi sérülés nem történt. A kiérkező tűzoltók a cserépkályhából az éghető anyagot eltávolították és a kéményt visszabontották.

Péntek éjszaka kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a Kiskunfélegyháza Zrínyi utcába vonultak ki, ahol egy fatörzs parázslott. A kiérkező tűzoltók vízsugárral beavatkoztak, a parázslást megszüntették. Az eset kár nélküli volt. Személyi sérülés nem történt.

Szombat délelőtt jánoshalmi önkormányzati tűzoltók vonultak Jánoshalma, 5412. út 31. km szelvényéhez, ahol egy személygépjármű megcsúszott, majd az út mellett a tetejére fordult és üzemanyag szivárgott belőle. A tűzoltók az autót áramtalanították és kézi erővel a kerekeire állították. Egy fő könnyebben sérült.

Szombat kora délután kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a Kiskunfélegyháza, Galambos dűlőbe vonultak, ahol kéményben lerakódott korom izzott, lánggal történő égés nem volt. A tűzoltók kéziszerszámokkal az izzást megszüntették, a helységet átszellőztették. A kéményt a helyszínen megvizsgálta a helyi kéményseprő.

Szombat délután a jánoshalmi önkormányzati tűzoltók vonultak a Jánoshalma, Szegfű utcába, ahol egy családi ház fűtőberendezésének (sparhelt) külső lemezburkolata megrepedt, így füst és kevés szikra került a helységbe. A tűzoltók a tüzet vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap a délelőtti órákban a bajai hivatásos tűzoltók vonultak Baja, Kodály Zoltán utcába, ahol a konyhában található gáztűzhely bekötésénél gáz szivárgott, melyet a III. emelet egyik lakásának WC-jében is lehetett érezni. A gázszolgáltatóval közösen – a csatlakozás megfeszítésével – sikerült a szivárgást megállítani.

Vasárnap délelőtt a kecskeméti hivatásos tűzoltók vonultak Helvécia egyik tanyájára, ahol egy személygépjármű felborult, és folyt belőle az üzemanyag. A kiérkező tűzoltók áramtalanították és talpra állították a személygépjárművet. Kiérkezésük előtt a mentősök egy könnyebb sérültet kimenekítettek a járműből.

Vasárnap éjszaka a kecskeméti hivatásos tűzoltók vonultak a Kecskemét, Kórház utcába, ahol egy földszintes lakóépület egyik szobájában a kályha felett a mennyezet stukatúr égett. A kiérkező tűzoltók egy vízsugárral beavatkoztak. Személyi sérülés nem történt. A tulajdonos elhelyezése biztosított.

Vasárnap éjszaka a szabadszállási önkormányzati tűzoltók és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók, vonultak Izsák, Diófa utcába, ahol egy 4x10 méteres  fő- és melléképület tetőszerkezete és az épületben használati tárgyak, szerszámok égtek. A kiérkező tűzoltók 3 darab vízsugárral beavatkoztak. Személyi sérülés nem történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!