Kék hírek, bulvár

2013.12.09. 09:06

Kigyulladt egy autó az 54-esen

Vasárnap hajnalban Soltvadkert és Bócsa között egy kocsi teljes terjedelmében égett. Személyi sérülés nem történt, a tűzoltóknak sikerült eloltani a tüzet.

baon.hu

Soltvadkert és Bócsa között, az 54-es számú főút 40-es kilométerszelvényénél, egy benzinüzemű személygépkocsi teljes terjedelmében égett, vasárnap hajnalban. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a lángokat két vízsugárral fékezték meg. Személyi sérülés nem történt.

Az elmúlt 72 órában 15 bejelentés/segítségkérés érkezett a tűzoltókhoz. Ebből 4 tűzeset, 9 műszaki mentés és 2 téves jelzés volt.

Kiskunfélegyházán a Délibáb utcában száz négyzetméteres területen száraz fű, avar égett pénteken délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Lajosmizse külterületén egy nagyméretű fa dőlt egy felsővezetékre, pénteken délután. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók láncfűrésszel és kéziszerszámok segítségével a fát eltávolították, majd a helyszínt átadták az áramszolgáltató szakembereinek.

Pénteken délután Kiskőrösön, a Mező utca végén fél hektáros területen nádas égett. A tűzet kéziszerszámok segítségével felszámolták a kiskőrösi önkormányzati tűzoltók.

Szombaton hajnalban az M5-ös autópálya 78-as kilométerszelvényénél, nagyméretű fák az úttestre dőltek. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a forgalmat akadályozó fákat motoros láncfűrész segítségével eltávolították, majd a helyszínt átadták az autópálya felügyelőnek.

Kecskemét határában, az 52-es számú főút 9-es kilométerszelvényénél egy kisteherautó utánfutóval az árokba csúszott, szombaton hajnalban. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a forgalmat akadályozó járművet csörlő és kézi erő segítségével visszaállították az úttestre. Személyi sérülés nem történt.

Szombaton két esetben kérték a tűzoltók segítségét melléképületre és úttestre dőlt fákkal kapcsolatosan. Felsőlajoson egy melléképületre dőlt rá egy húszméteres fenyő, a nyársapáti úton pedig az úttestre dőlt egy nagyméretű fa. Mindkét esetben a tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a fákat.

Kecskemét-Úrihegyen egy tizennyolc négyzetméteres épület palatetejét a szél megbontotta. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a veszélyes, laza paladarabokat eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Közlekedési balesethez riasztották a szabadszállási és a kecskeméti tűzoltókat, vasárnap reggel. Fülöpszállás külterületén, az 52-es számú főút 27-28-as kilométerszelvényei között egy pótkocsis mezőgazdasági vontató és egy külföldi állampolgárokat szállító mikrobusz ütközött. A balesetben négyen sérültek meg. A szabadszállási önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a mikrobuszt áramtalanították, az oldalára borult és a forgalmat akadályozó pótkocsit csörlő segítségével kerekeire állították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben az érintett útszakaszon.

Lajosmizse külterületén egy tizenkét négyzetméteres melléképület égett, vasárnap reggel. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók az épületet áramtalanították és egy vízsugárral oltották el a tüzet. A tűzoltók kiérkezés előtt egy 11,5 kg-os propán-bután gázpalack felrobbant. Személyi sérülés nem történt.

Dunapatajon, a Toldi utcában fahordás közben egy fa gázcsonkra esett, melynek következtében a gázcsonk megsérült. A kalocsai hivatásos tűzoltók az épületet áramtalanították, a helyszín 100 méteres körzetét a rendőrséggel közösen lezárták és a gázszolgáltató kiérkezéséig a helyszínt biztosították. A gázszolgáltató szakemberei a gázt elzárták, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!