Kék hírek, bulvár

2013.12.19. 09:27

Csipogó dobozokat találtak az autóbuszon

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei tengeliceket és papagájokat találtak két autóbuszon, Röszkén és Tompán. Az értékes madarakat lefoglalták, mindkét ügyben büntetőeljárást indítottak.

Zs. D.

A pénzügyőrök egy macedón rendszámú autóbuszt és utasait vizsgáltak a röszkei határátkelőhelyen. A sofőr, valamint utasai úgy nyilatkoztak, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal. Az ellenőrzést végzők a nyilatkozatokat elfogadták, azonban a csomagok és az utastér tüzetesebb vizsgálata mellett döntöttek.  A tételes vizsgálat során a autóbusz hátsó üléssoránál furcsa hangokra lettek figyelmesek. Egy – az ülések mögött lévő – bonbonos dobozból 4 élő tengelic került elő. A madarakat az autóbusz egyik osztrák utasa magáénak ismerte el.

Ezzel egy időben a pénzügyőrök szintén egy autóbuszt vizsgáltak át a tompai határátkelőhelyen. Az ellenőrzés során az üléssor feletti poggyásztartóról egy cipős doboz került elő, melyben 2 rozella papagáj lapult. A madarakat a busz egyik magyar utasa vallotta magáénak.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Egy dobozból kerültek elő a papagájok
[/caption]

A területileg illetékes természetvédelmi hatóság munkatársainak szakvéleménye alapján az előkerült madarak mindegyike védett, viszont azok szállítására vonatkozó engedélyt bemutatni egyik esetben sem tudtak.
A pénzügyőrök a több százezer forint eszmei értékű madarakat átadták az illetékes rendőrhatóságnak, ahol a két utas ellen természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!