Kék hírek, bulvár

2013.12.13. 17:18

Brutálisan összeverték áldozatukat az országúti rablók

Egy Miske közelében történt országúti rablást elkövető testvérpárt 15-15 év fegyházbüntetésre, harmadik társukat 6 év börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Kalocsai Járásbíróság.

MTI

Erről a Kecskeméti Törvényszék szóvivője tájékoztatta pénteken az MTI-t.
A Sárközy Szabolcs által ismertetett ítéleti szerint január 19-én Miske és Hajós között három jánoshalmi férfi megállított egy autót, és kérték a vezetőjét, hogy segítsen elromlott gépkocsijuk elvontatásában.
A sofőr felajánlotta, hogy elvontatja az elromlott autót, de amikor kiszállt a járművéből, a rablók késsel megfenyegették, megverték, majd egy földúton kitették és magára hagyták. A rablók a férfi pénzét, iratait és bankkártyáját is magukhoz vették, és az elrabolt gépkocsival vontatva a sajátjukat, Jánoshalma irányába indultak.

A magára hagyott férfi mobiltelefonján értesíteni tudta a rendőrséget. A rendőrök rövid időn belül üldözőbe vették a rablókat. Üldözés közben a vontatókötél elszakadt, így a vontatott autóban ülő férfit őrizetbe vették a rendőrök, társait másnap az ország nyugati felében fogták el.
A bíróság az elsőfokú ítéletben felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás, személyi szabadság aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett megsértése, súlyos testi sértés és további bűncselekmények miatt találta bűnösnek a rablást elkövető, többszörösen büntetett testvérpárt, valamint büntetlen előéletű társukat. A testvérpárt a bíróság kizárta a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségéből.
Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős. A vádlottak előzetes letartóztatásban várják a másodfokú döntést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!