Kék hírek, bulvár

2013.12.31. 12:40

Bajai videó: nem történt választási csalás

Nem történt választási csalás, ezért megszüntette a nyomozást a rendőrség a bajai videó ügyében, a készítők ellen azonban eljárás indulhat.

Zs. D.

Nem történt választási csalás a bajai videó ügyében, mivel az a választás után készült és annak eredményét nem befolyásolhatta, ezért bűncselekmény hiányában megszüntette a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. Erről Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta szerkesztőségünket december 31-én.

A szóvivő hozzátette: „a felvétel elkészítése és annak a hatósághoz közvetve történő eljuttatása azonban a nyomozó hatóság álláspontja szerint kimeríti a hamis vád gyanúját, ezért az iratokat a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az eljárásra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Központi Nyomozó Főügyészségnek küldte meg”.

Mint arról beszámoltunk: az internetre október 18-án került fel az őszi bajai időközi önkormányzati választással összefüggésben egy videó. A videón egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választáson. A rendőrség megállapította, hogy a felvételen látható négy férfi egy megrendezett, nem valós helyzetet „játszott el”, ugyanakkor arra is fény derült, hogy a nyilvánosságra került felvételt nem manipulálták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!