Kék hírek, bulvár

2013.12.31. 08:50

A pótkerék alá rejtette a kábítószert

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 32 millió forint értékű marihuána gyanús anyagot találtak egy macedón autóban Röszkén.

Zs. D.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy  macedón állampolgárságú férfi által vezetett, macedón  rendszámú Honda CRV-t vizsgáltak a röszkei határkirendeltségen.

A férfi úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján tételes vizsgálat mellett döntöttek. A pénzügyőrök a vizsgálat során észlelték, hogy a csomagtartóban lévő pótkerék tartójánál átalakításokat végeztek. A további szerelés gyors eredményhez vezetett, hiszen kiderült, hogy a pótkerék tartó helyet megbontották. A házilag kialakított rejtekhelyről  22 darab fóliába tekert csomagban, összesen 13 kilógramm marihuána gyanús anyag került elő - tájékoztatta a baon.hu-t Némedi-Varga Éva pénzügyőr őrnagy, a NAV igazgatási főreferense.

A pénzügyőrök a több mint 32 millió forint fekete piaci értékű szállítmányt, valamint a macedón férfit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság  munkatársainak átadták, ahol a férfit őrizetbe vették, ellene  kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott  gyanúja miatt eljárás indult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!