Kék hírek, bulvár

2013.12.05. 16:15

A Kék inges nyomozók győztek

Tizenhárom csapat részvételével rendezték meg a „Történhetett volna másképp…” városi bűnmegelőzési program döntőjét kedden délután Kecskeméten.

Sebestyén Hajnalka

Az általános iskolák ötödikes tanulóit megszólító versenyt immár 11. alkalommal rendezték meg. A megméretésnek a Tóth László Általános Iskola tornaterme adott otthon. A szervező hetényegyházi Közösségi Ház együttműködő partnere a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kecskeméti Rendőrkapitányság volt.

Az idei programra 23 csapat jelentkezett, akik közül a beküldött előzetes feladatok eredményei alapján 15 csapat jutott a döntőbe, betegségek miatt azonban csak 13 indult el. A verseny a kommandós akadálypályával indult. Az elméleti feladatok között a fiatalok készítettek bűnmegelőzési tervet, szituációs gyakorlatban befejeztek egy filmet, a kreatív feladatok között pedig szerepelt a fantomkép készítés és kincskeresős térkép, valamint a gyermekdalok jogásznyelven.

A versenyt végül a Kodály iskola Kék inges nyomózok csapata nyerte. Második lett a Móricz Zsigmond iskola Kispályások csapata, őket követte a sorban a II. Rákóczi iskola Pöttöm Pandúrok csapata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!