Kék hírek, bulvár

2013.10.25. 08:19

Rács mögött a csokoládétolvaj

Kalocsán ki kellett üríteni több lakást is, mert egy autó nekitolatott egy gázcsonknak.

baon.hu

Rendőrség:

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó és hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt.
 
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya szabálysértési őrizetbe vette K. Henrik 23 éves kecskeméti lakost, akit 2013. október 24-én 15 óra 5 perckor egy kecskeméti áruház biztonsági szolgálata tetten ért, amikor öt csokoládét lopott el úgy, hogy azokat a kabátjába rejtette, majd fizetés nélkül akarta elhagyni az áruházat.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya korábban elrendelt nyomozás során, embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette 2013. október 24-én K. J. E. 46 éves tompai lakost.
 
A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított egy török állampolgárral szemben, akit október 24-én 12 órakor Tompa külterületén igazoltattak a járőrök. A férfi magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni nem tudta, ezért előállították a kirendeltségre, ahol kiderült, hogy tiltott határátlépés szabálysértést követett el. A külföldi idegenrendészeti őrizetbe került és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Kiskunhalasi Őrzött Szállásán helyezték el.

Katasztrófavédelem:

Az elmúlt 24 órában 5 bejelentés/segítségkérés érkezett a tűzoltókhoz. Ebből 2 tűzeset, 1 műszaki mentés és 2 téves jelzés volt.

Jánoshalmán, a Kisszállási úton egy üzem porszívó kamrájába beizzott fadarab került, csütörtökön délelőtt. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók a porkamra oldalát megbontották és egy vízsugár segítségével átáztatta a fűrészportárolót. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtökön délután Kalocsán, a Simonyi Jenő utcában egy személygépkocsi az épület előtt lévő gázcsonkot és nyomáscsökkentőt tolatás közben letörte. A kalocsai hivatásos tűzoltók a gázszivárgás idejére, 50 méteres sugarú körben lévő lakásokat kiürítették. A szivárgást a gázszolgáltató szakemberei rövid időn belül megszüntették és a lakók visszatérhettek otthonaikba. Személyi sérülés nem történt. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét tartott.

Tiszakécskén, a Béke térre riasztották a tiszakécskei önkormányzati tűzoltókat, csütörtökön este. A helyszínen egy üzlethelyiségben berendezési tárgyak égtek. A tűzoltók egy porral oltó segítségével oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!