Kék hírek, bulvár

2013.09.03. 19:33

Kegyetlen állatkínzás: el kellett altatni a karóval megvert ebet

Egy karóval ütlegelve akart fegyelmezni egy kutyát egy 54 éves állatkínzó. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte tovább a rendőrség az ügyészségre.

baon.hu

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya nyomozást folytatott állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt A. Sándor 54 éves fülöpjakabi lakos ellen.
 
A sértett tett bejelentést a rendőrségen augusztus 8-án, miszerint az udvarában, láncra kötött kutyáját bántalmazták. Az ebet súlyos sérülései miatt az állatorvos tanácsára el kellett altatni. 
 
A nyomozók kiderítették, hogy az állatkínzással A. Sándor gyanúsítható, akit a sértett szállásolt el ideiglenesen a tanyáján. Az erőszakos férfi kihallgatásakor elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondása szerint azért verte meg a háziállatot egy karóval, mert gyakran elszökött otthonról és így akarta megnevelni.
 
A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya a nyomozást 2013. szeptember 2-án befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!