Kék hírek, bulvár

2013.09.05. 14:15

A „szuper nagyik” buktatták le a trükkös tolvajokat

Idős embereket loptak meg azok a trükkös tolvajok, akiket a szerdán sikerült elfogniuk a rendőröknek.

Zs. D.

A két nőből és egy férfiből álló banda augusztus 10-én Szabadszálláson fosztogatott, de információink szerint a trükkös tolvajok más megyékben, illetve más településeken is követhettek el hasonló bűncselekményeket. A két nő – miközben a férfi az autóban várta őket – rosszullétet színlelve jutott be a segítőkész idősek otthonába. Egyikük egy pohár vizet kért, vagy a mosdóba kéredzkedett ki, míg a másikuk állandó beszélgetéssel lekötötte a kiszemelt áldozat figyelmét. Ezalatt a társa átkutatta a lakást, és különböző értékeket lopott el.

A banda férfi tagját, R. Pált még augusztus végén elfogták a rendőrök, ő azóta előzetes letartóztatásban van. A két nő, a 46 éves dabasi S-né L- Éva, és a 24 esztendős gyáli R. Mónika szerdán került rendőrkézre. A nyomozók munkáját nagyban segítette, hogy az idős sértettek rendkívül pontos személyleírást tudtak adni a trükkösökről, így a rendőrség által kiadott közlemény egyenesen „szuper nagyikként” említi őket. A két őrizetbe vett nő tagadja a bűnösségét. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!