Kék hírek, bulvár

2013.08.27. 12:22

A bíróság felrobbantásával fenyegetőzött a férfi

Fiát akarta kiszabadítani a börtönből az a férfi, aki a bíróság felrobbantásával fenyegetőzött Kecskeméten. Most bíróság elé áll.

Zs. D.

A gyors és minden részletre kiterjedő rendőrségi nyomozásnak köszönhetően vádirat benyújtása nélkül állít bíróság elé egy férfit a Kecskeméti Járási Ügyészség a Kecskeméti Járásbíróságon a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt.

A férfi június 25-én, 12 óra 08 perckor Kecskeméten egy nyilvános telefonfülkéből névtelenül tett bejelentést a 107-es hívószámra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, amelyben azt közölte, hogy két napja elítélték a fiát és amennyiben nem engedik szabadon, felrobbantja a bíróságot.

Mivel a bejelentés csak a bíróság megjelölést tartalmazta, a rendőrség a Kecskeméti Törvényszék és a Kecskeméti Járásbíróság épületeit kiürítette, bombakutatást végeztek mindkét épületben, melynek során robbanóanyagot, robbantószert nem találtak, azonban a valótlan bejelentés a Kecskeméti Törvényszék, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség, valamint a Kecskeméti Járásbíróság működésében, az ott dolgozók, illetve az ügyfelek ügyvitelében jelentős mértékű zavart idézett elő. A más ügyben előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságnak 400 ezer forintot meghaladó költséget is okozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!