Kék hírek, bulvár

2013.07.19. 07:46

Rothadó tetemek várták az ellenőröket - fotók

Még az erős idegzetű, sokat látott állatvédők számára is sokkoló látvány fogadta az ellenőröket egy kecskeméti tanyán.

Zs. D.

A Menhely az Állatokért Alapítvány és Kecskeméti Rendőrkapitányság kezdeményezésére, együttműködésben Kecskemét Járási tiszti főorvosával, a Járási hatósági állatorvossal, a Megyei Kormányhivatal Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi igazgatóságával, csütörtökön állatvédelmi járőrszolgálatot hajtott végre két Kecskemét környéki tanyán.

Az első helyszínen „pontosan meg nem állapítható létszámú” kutyát találtak, melyek tartási körülményei nem feleltek meg az előírásoknak. A tanya tulajdonosát nem találták, felkutatására a hatóság megkezdte az intézkedést. Azonnali beavatkozásra nem volt szükség.

A következő helyszínen még az erős idegzetű, sokat látott állatvédők számára is sokkoló látvány fogadta az ellenőröket. Az embertelen bűzben elhullott állati tetemek, a tűző napon rothadó húsok, 15 kutya, néhány disznó várt a hatóságokra. A legyek és a csontkukacok is ellepték már a húsokat. Ezzel etette a kutyáit a tanya tulajdonosa, aki jelen volt az ellenőrzés során. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az egyik tanyán borzalmas körülmények uralkodtak. Fotók, csak erős idegzetűeknek!
[/caption]

– A tanya gazdája készségesen állt az ellenőrök rendelkezésére, elmondása szerint öt kutya az övé, a többi odakóborolt és ő állatszeretetből befogadta őket. Alapvetően nem a bánásmóddal és a kutyák egészségügyi állapotával voltak problémák, hanem a körülményekkel, az állatok tartási módjával, körülményeivel. Az egyik legfőbb problémát a közegészségügyi állapotok, a járványügyi helyzet okozta, melynek megszüntetésére, az állati tetemek és rothadó húsok elszállítására, a terület fertőtlenítésére a tiszti főorvos hatósági eljárás keretében megkezdte az intézkedést. A hatósági állatorvos felszólította a tulajdonost az állategészségügyi, állattartási körülmények rendezésére – tájékoztatta szerkesztőségünket Hamar György. A Menhely az Állatokért Alapítvány szóvivője hozzátette: keresik a lehetőséget a kutyák elhelyezésére, mivel az eljárás során valószínűleg felszámolják a telepet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!