Kék hírek, bulvár

2013.05.24. 14:09

Kegyetlen kutyamérgezés: a két kölyköt megmentették, anyjuk elpusztult

Szörnyű állapotban találták rá három kutyára egy Halas környéki tanyán. Az állatokat vélhetően megmérgezték. A két kölyök túlélte a kínokat, de anyjukat el kellett altatni.

T. K.

A halasi mezőőrök riasztották a helyi állatvédőket egy tanyához, ahol ki tudja mióta szenvedtek magatehetetlenül az ebek.

Becze Mariann önkéntes állatvédőt is sokkolta a vergődő kutyák látványa. - Szörnyű volt látni a kínjukat, rettenetes fájdalmaik voltak a kutyáknak - idézte fel a borzalmas perceket Mariann. A segítők gyorsan állatorvost hívtak a tanyára, aki általános méregtelenítő injekciót és altatót adott be a kutyáknak, akiknek már nem volt a pupillareflexük.

Az anyaállat keringési rendszere azonban - a szakszerű ellátás ellenére is -, ekkorra már szinte teljesen összeomlott. A visszafordíthatatlan folyamatot látva, megszületett a szívszorító döntés: nem hagyják tovább szenvedni a keverék szukát, így az állatorvos humánus módon elaltatta a kölykök anyját.

A két árva azonban túlélte a mérgezést, s megjött az étvágyuk is. Az orvosi beavatkozás költségeit a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület vállalta magára, de attól tartanak, hogy a jövőben nem mindig tudnak segíteni. Az elmúlt hónapokban ugyanis annyiszor kellett az állatmentések során az egyesületi kasszába nyúlniuk, hogy lassan elfogynak a tartalékaik.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Becze Mariann és a megmentett kiskutyák
[/caption]

- Köszönettel fogadunk mindennemű felajánlást az önkéntes munkánkhoz, aki pedig anyagilag is támogatni tudja tevékenységünket az megteheti az egyesület  Budapest Banknál vezetett 10101047-15076800-01003005 számú bankszámlájára történő átutalással is - mondta el Rémánné Halmosi Éva, a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!