Kék hírek, bulvár

2013.05.09. 18:06

Brutálisan bántalmazta kisgyermekét a kécskei nő?

Már a második gyermeke került életveszélybe annak a tiszakécskei nőnek, aki most azért állt bíróság elé mert félholtra verte néhány hónapos kisfiát.

baon.hu

Vádismertetéssel megkezdődött az újszülött gyermekének életveszélyes sérüléseket okozó tiszakécskei nő pere tegnap a Kecskeméti Törvényszéken – írja az MTI. A vádirat szerint a 23 éves vádlott egyedül nevelte 2012. február 5-én született kisfiát, akivel rokonoknál, ismerősöknél vagy albérletben lakott. Mivel a gyermekét nem látta el kellőképpen, és a védőnők számára elérhetetlen volt, a gyermek nevelőszülőnél való elhelyezéséről döntöttek.

A gyámügy intézkedése révén a gyermekorvos kórházba utalta a csecsemőt, s ott a vizsgálaton kiderült, hogy a kisfiú a koponyacsont többszörös törését, agyzúzódást és koponyaűri vérzést, a bordák sorozattörését és tüdősérülést, valamint a jobb oldali combcsont törését szenvedte el. A sérüléseket pontosan meg nem állapítható időpontban okozta a vádlott.

A vádirat azt is tartalmazta, hogy a vádlott már a 2006 novemberében született kisfiát is rendszeresen bántalmazta 2009 augusztusáig, amikortól az elsőszülött kisfiú a nagyszülőjének gondozásába került. A 2006-ban született gyermek bántalmazásának gyanúja miatt már folyt eljárás a nő ellen. A vádlott akkor még korábbi élettársával Bugacpusztaházán élt. A 2006-ban életveszélyes állapotba került gyereket az Amerikai úti idegsebészeten elvégzett műtéttel sikerült megmenteni. A rendőrség akkor ismeretlen elkövető ellen indított eljárást, de végül az nem hozott eredményt, a szülők tagadták, hogy bántották volna gyermeküket.
A tegnapi tárgyalási napon a vádlott megtagadta a vallomástételt, ezért nyomozati vallomását olvasta fel Surányiné Pólik Edina tanácsvezető bíró.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A brutális asszony évtizedekig börtönben maradhat
[/caption]

A nő nyomozati vallomásában felelőtlennek ítélte magát, de a bűncselekmény elkövetését tagadta. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja az ügyészség, ezért fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A nő egyébként – mint arról korábban beszámoltunk – nem először ül a vádlottak padján. Hét évvel ezelőtt – az akkor 17 éves – K. Henrietta első kisfia, a 2006. novemberben született, négyhetes Levente került életveszélybe. Akkor életveszélyt okozó testi sértés gyanújával nyomoztak a rendőrök, mivel az orvosi vizsgálatok során a csecsemő koponyájában vérgyülemet észleltek a kórházban, mely külső behatás eredményeként alakult ki. A kórházi felvétel során az orvos rögzítette, hogy „az egyik szülő előző este többször megrázta gyermekét”. Levente életét 2006-ban műtéttel mentették meg Budapesten, az Amerikai úti idegsebészeten. Az első gyermekbántalmazás miatt indult eljárás végül nem hozott eredményt, a szülők tagadták, hogy bántották volna a gyereket, akit 2009-től apai nagyanyja nevel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!