Kék hírek, bulvár

2012.12.09. 21:59

Becsapta ügyfelét a bérgyilkos

Emberölés bűntettének előkészülete miatt emelt vádat a megyei főügyészség egy kecskeméti férfi ellen, aki holtan akarta látni ismerősét.

Hraskó István (Petőfi Népe)

A „bérgyilkos-közvetítő” becsapta: a pénzt átvette, de ölni vagy öletni nem állt szándékában, és a gyilkosságot nem is szervezte meg. Így ő csalás miatt kerül a vádlottak padjára.

Dr. Gyugyi Csilla, a megyei főügyészség szóvivője a nem mindennapi vádiratot ismertetve elmondta: S. T., a per elsőrendű vádlottja idén februárban az interneten, egy társkereső oldalon ismerkedett össze egy nővel, a későbbi sértettel. Néhányszor találkoztak, ám a nő közölte a vádlottal, hogy sem komoly, sem baráti kapcsolatot nem kíván kialakítani vele.

A vádirat szerint a férfi nem tudta elfogadni a nő döntését, ezért elhatározta, hogy megöli a sértettet. Májusban Budapestre utazott, hogy a terve megvalósításához fegyvert vásároljon. Egy pesti férfival találkozott, aki felajánlotta, hogy 70 ezer forintért szerez neki egyet. S. T. ekkor elmondta azt is, hogy a volt barátnőjét akarja megölni, ahhoz kell a fegyver – nyilatkozta a szóvivő.

A másodrendű vádlott V. L. a pénzt átvette, majd rövid idő múlva egy zacskóba csomagolt játékpisztolyt adott át a kecskeméti férfinak. Azt is jelezte, hogy pénzért mindent el tud intézni, így tud olyan embereket, akik egymillió forint ellenében hajlandók a nőt megölni.

S. T. otthon vette észre, hogy nem éles lőfegyvert kapott, ezért visszament Budapestre. Újra találkozott fővárosi ismerősével, és a vádirat szerint megegyeztek abban, hogy S. T. kifizet egymillió forintot, V. L. pedig megszervezi a sértett meggyilkolását. Később S. T. a nőre vonatkozó adatokat és pénzt is adott a „közvetítőnek”, végül a „munkadíj” utolsó részletének átadása során elfogták.

– V. L. másodrendű vádlottnak nem állt szándékában a megegyezés szerinti emberölés megszervezése, elkövetése, ezért semmit nem tett annak érdekében, hogy S. T. kérését teljesítse. Viszont S. T. szándékát kihasználva őt tévedésbe ejtette és kárt okozott neki – jelentette ki dr. Gyugyi Csilla.

A baon.hu a Petőfi Népe lapcsalád tagja.

Ezek is érdekelhetik