Kék hírek, bulvár

2012.09.19. 17:18

Börtönbe kell vonulnia a gabonás csalónak

Jogerősen 2 év 10 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélt egy kecskeméti vállalkozót a Szegedi Ítélőtábla.

Zsámbóki Dóra

Az ítélet részben enyhítette a Kecskeméti Törvényszék korábbi ítéletét, mely 133 millió forintos vagyonelkobzást is indokoltnak látott K. Zoltán ügyében. A 31 éves férfi adócsalás és folytatólagosan elkövetett magánokirat hamisítás állt bíróság elé. K. Zoltán több cégnek is vezetője volt.

A mára már 7 alkalommal is elítélt, szakmunkás végzettségű férfi 2006. májusában lett ügyvezető igazgatója a korábban már bejegyzett PRIXOS Kft - nek. A társaság 2006. májusától 2008. áprilisáig adóbevallási kötelezettségnek nem tett eleget, és 2008. első negyedévére nézve nem nyújtott be ÁFA-bevallást.

A vádlott 2004 októberétől a DatArt Kft.-nek is ügyvezető igazgatója lett. Ez a kft. 2006-tól adóbevallási kötelezettségének nem tett eleget. A most jogerősen elítélt férfi cégei gabona adás-vétellel is trükköztek, noha a gabonakereskedelem nem szerepelt a tevékenységi körök sorában. Volt, hogy a cégek nem létező vagy nem a tulajdonukban lévő gabonát adtak el, de az is előfordult, hogy fiktív szálmákkal tévesztették meg az adóhatóságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!