Kék hírek, bulvár

2012.08.14. 11:50

Megszállják a rendőrök a megye útjait

Augusztus 20-ig fokozott rendőri ellenőrzésekre számíthatnak a közlekedők az ország egész területén. Bács-Kiskunban is izzanak majd a traffipaxok.

Zs. D.

Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az akcióval kapcsolatban elmondta: a fokozott ellenőrzés oka, hogy az elmúlt időszakban megnövekedett a halálos balesetek száma. – Az augusztus 20-i rendezvények miatt nagyon sokan útnak indulnak. A célunk nem a bírságolás, hanem az, hogy megpróbáljuk megelőzni a baleseteket – hangsúlyozta a szóvivő.

Az autósok, motorosok, kerékpárosok fokozott ellenőrzésekre számíthatnak egyebek mellett a forgalmasabb közlekedési útvonalak mindegyikén, illetve a települések központjaiban, a szórakozó helyek környékén és az üdülőterületeken is.

Az akció során valamennyi traffipax az utakon lesz, de a rendőrök nem csak a járművek sebességét ellenőrzik folyamatosan. Figyelik azt is, hogy az autósok használják-e a biztonsági övet, illetve betartják-e a KRESZ szabályokat. Az egyenruhások az alkoholszondát sem hagyják a kapitányságokon: fokozottan igyekeznek kiszűrni az ittas járművezetőket is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!