Kék hírek, bulvár

2012.08.27. 09:59

Láncfűrésszel mentettek a tűzoltók a vihar után - fotók

A vasárnap átvonuló vihar bőven adott munkát a Bács-Kiskun megyei tűzoltóknak. Több faág autókra és villanyvezetékekre szakadt, volt, ahol tűz is keletkezett. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Zs. D.

Hatszor riasztották Bács-Kiskun megyében a tűzoltókat a térségen átvonuló vihar okozta veszélyhelyzetek felszámolására vasárnap. Az erős szél miatt megyeszerte faágak szakadtak, fák dőltek autókra és villanyvezetékekre – tudtuk meg Kovács Andreától, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Kecskeméten, a Szolnokihegyben fa dőlt egy villanyvezetékre. A tűzoltók az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig lezárták a terültet, és kiszabadították a leszakadt vezetékeket a fa alól. Kalocsán kevéssel este hét óra előtt faág szakadt villanyvezetékre, míg negyed nyolckor Nyárlőrincre vonultak a tűzoltók. Itt szintén egy letört faág szaggatta meg a villanyvezetékeket, melyek fel is gyújtották a száraz aljnövényzetet. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kecskeméten, a Batthyány utcában három kocsira dőlt egy óriási faág
[/caption]

Soltvadkerten az úttestre hullott, a forgalmat akadályozó faágat távolítottak el. Kecskeméten a Csongrádi utcában egy autóra szakadt egy faág, míg este negyed tízkor a Batthyány utcán álló panelházak mögött lévő parkolóban három autót kellett kiszabadítaniuk a tűzoltóknak egy leszakadt, méretes faág alól. A környéken élők elmondták: a „bűnös” fa már korábban is okozott károkat az alatta parkoló autókban. Az elmúlt néhány évben háromszor is lehullajtott egy-egy méretes ágat, melyek rendszerint a fa alatt kialakított parkolóban álló autókra szakadtak.

Zs. D. Kecskeméten, a Batthyány utcában három kocsira dőlt egy óriási faág -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!