Kék hírek, bulvár

2012.08.01. 10:54

Feketemunkások darabolták a csirkéket

Pórul járt az a vállalkozó, aki azt hitte, az ellenőrzés után jó ideig nem háborgatják a NAV revizorjai. Ők azonban rövid idő elteltével visszatértek hozzá.

baon.hu

A NAV Dél-alföldi régiójának revizorai közérdekű bejelentés alapján egy vágott baromfi értékesítésével foglalkozó vállalkozónál tartottak ellenőrzést a közelmúltban. A bejelentés szerint a vállalkozó heti rendszerességgel vágatott, kopasztatott baromfit, ilyenkor több személyt is feketén alkalmazott. Az így feldolgozott húst saját üzletében és a település vonzáskörzetében értékesítette.

Az adóellenőrök megjelentek a bejelentett címen, ahol többen valóban csirkebontást végeztek. Összesen 7 fő be nem jelentett alkalmazottat találtak munka közben. A munka nagyságát jól szemléltette, hogy csupán az ellenőrzés napján csaknem 300 darab csirkét dolgoztak fel. A vállalkozó elismerte, hogy a jelenlévőket ő foglalkoztatja, és munkájukért általában csirkével fizet. Be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása miatt az adóhatóság mulasztási bírságot szabott ki a vállalkozóra.

Egy hónappal később - hogy kiderüljön, tanult-e a vállalkozó hibájából - az adóhatóság ismét ellenőrzést tartott nála. A székhelyen fekete foglalkoztatást nem tapasztaltak, ugyanakkor az üzletben az eladó ismét fennakadt a rostán, esetében ismételten elmaradt a bejelentés. Mivel a vállalkozó visszaesőnek minősült, ezért mulasztási bírság mellett 12 napi üzletlezárásra is sor került – tájékoztatott Jegyinák Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának sajtóreferense.

 

 

baon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!