Kék hírek, bulvár

2012.05.04. 19:04

Kaszával támadott volt élettársa apjára a zaklató

Jogerősen három év négy hónap börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla tegnap egy 57 éves bátmonostori férfit, aki hónapokon át zaklatta és bántalmazta korábbi élettársát, valamint a nő apját.

Hraskó István

A korábban többször is büntetett, egy kft. ügyvezetőjeként dolgozó Balogh Zoltán egy éven át, 2009 februárjáig élt együtt a későbbi sértettel a nő bátmonostori házában. A táblabíróság által megállapított tényállás szerint szakításuk után a férfi folyamatosan hívogatta korábbi élettársát és annak szüleit. 2009. május 1. és augusztus 10. között 346 alkalommal (azaz naponta átlagosan 3 és félszer) csörgette meg a nő telefonját vagy küldött neki smst, még éjszaka is.

Többször is előfordult, hogy a férfi bemászott a sértett házának udvarába, az ajtót, ablakot feszegette, az asszonyt veréssel s megöléssel fenyegette. A zaklatások miatt a sértett több mint tíz alkalommal kért segítséget a rendőrségtől.

2009. június 6-án a vádlottat már a nő apja kérte meg, ne zaklassa tovább a lányát. Balogh Zoltán ekkor minden előzménny nélkül megpróbálta megütni az idős férfit egy ötliteres műanyag flakonnal, majd dulakodni kezdett vele. „Megöllek, kinyírlak” – kiabálta, miközben egy kaszával támadt volt párja apjára. A sértettnek a fejére irányuló ütést sikerült a karjával kivédenie, így a kasza csak a homloka felett találta el. Könnyebben sérült, bár a támadás a bíróság szerint akár életveszélyes sérüléssel is járhatott volna.

A vádlott még ugyanezen a nyáron ismét elment korábbi élettársához. Fenyegetéssel sikerült is bejutnia a házba, később az utcán követte, lerángatta biciklijéről és többször megütötte, megrugdosta a nőt, végül elvette telefonját. Balogh Zoltánt másnap vette őrizetbe a rendőrség.

Első fokon a megyei bíróság is 40 hónap börtönre ítélte Balogh Zoltánt, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, zaklatás, folytatólagosan elkövetett magánlaksértés, kifosztás és garázdaság miatt. Az ügy a vádlott fellebezése miatt került másodfokra, ám az ítélőtábla sem enyhített büntetésén, sőt elrendelték egy korábban kiszabott, egy év négy hónapos szabadságvesztésének végrehajtását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!