Kék hírek, bulvár

2012.05.04. 19:04

Kaszával támadott volt élettársa apjára a zaklató

Jogerősen három év négy hónap börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla tegnap egy 57 éves bátmonostori férfit, aki hónapokon át zaklatta és bántalmazta korábbi élettársát, valamint a nő apját.

Hraskó István

A korábban többször is büntetett, egy kft. ügyvezetőjeként dolgozó Balogh Zoltán egy éven át, 2009 februárjáig élt együtt a későbbi sértettel a nő bátmonostori házában. A táblabíróság által megállapított tényállás szerint szakításuk után a férfi folyamatosan hívogatta korábbi élettársát és annak szüleit. 2009. május 1. és augusztus 10. között 346 alkalommal (azaz naponta átlagosan 3 és félszer) csörgette meg a nő telefonját vagy küldött neki smst, még éjszaka is.

Többször is előfordult, hogy a férfi bemászott a sértett házának udvarába, az ajtót, ablakot feszegette, az asszonyt veréssel s megöléssel fenyegette. A zaklatások miatt a sértett több mint tíz alkalommal kért segítséget a rendőrségtől.

2009. június 6-án a vádlottat már a nő apja kérte meg, ne zaklassa tovább a lányát. Balogh Zoltán ekkor minden előzménny nélkül megpróbálta megütni az idős férfit egy ötliteres műanyag flakonnal, majd dulakodni kezdett vele. „Megöllek, kinyírlak” – kiabálta, miközben egy kaszával támadt volt párja apjára. A sértettnek a fejére irányuló ütést sikerült a karjával kivédenie, így a kasza csak a homloka felett találta el. Könnyebben sérült, bár a támadás a bíróság szerint akár életveszélyes sérüléssel is járhatott volna.

A vádlott még ugyanezen a nyáron ismét elment korábbi élettársához. Fenyegetéssel sikerült is bejutnia a házba, később az utcán követte, lerángatta biciklijéről és többször megütötte, megrugdosta a nőt, végül elvette telefonját. Balogh Zoltánt másnap vette őrizetbe a rendőrség.

Első fokon a megyei bíróság is 40 hónap börtönre ítélte Balogh Zoltánt, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, zaklatás, folytatólagosan elkövetett magánlaksértés, kifosztás és garázdaság miatt. Az ügy a vádlott fellebezése miatt került másodfokra, ám az ítélőtábla sem enyhített büntetésén, sőt elrendelték egy korábban kiszabott, egy év négy hónapos szabadságvesztésének végrehajtását is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!