Kék hírek, bulvár

2012.05.14. 17:18

Hektor és Norisz szolgálatra jelentkeztek

Simon Gergő törzsőrmester és Miseta Attila főtörzsőrmester hétfőtől négylábú társaikkal járják Kecskemét utcáit.

Zsámbóki Dóra

A megyeszékhelyen régóta nem volt járőrkutya, most azonban két kiképzett eb is érkezett a városi rendőrkapitányságra. Az egyéves Norisz és a kétéves Hektor, a két tekintélyt parancsoló német juhász nagyobb biztonságérzetet adnak a mellettük lévő rendőrnek is.

– Tudni kell róluk, hogy járőr minősítésű kutyák. A feladatuk az, hogy a vezetőt védjék, illetve hogy a menekülő bűnözőt elfogják. Hektort és Noriszt kifejezetten közrendvédelmi munkára képezték ki – tudtuk meg Simon Gergő járőrkutya-vezetőtől. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Simon Gergő Norisszal (balra), Miseta Attila pedig Hektorral
[/caption]

A törzsőrmester és a főtörzsőrmester részt vett a kutyák kiképzésében is, elmondásuk szerint a párosok már jól összeszoktak. Ezzel együtt a kutyákat természetesen folyamatosan képzik a jövőben is, hogy a négylábúak a lehető legjobban fel legyenek készítve minden elképzelhető szituációra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!