Kék hírek, bulvár

2012.05.31. 16:13

Csúnyán átverték a szerelmes nyugdíjast

Valószínűleg egy jól kifundált csalás áldozata lett az a 70 éves kiskunhalasi nyugdíjas, akit közel 3,7 millió forintjától szabadított meg egy nő.

Zs. D.

A magát 26 éves, Afrikában élő nőnek kiadó csalóval a férfi egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg. Angolul leveleztek egymással, majd amikor a kettejük közti kapcsolat szorosabbra fűződött, a nő különféle indokokkal pénzt kezdett el kérni az őt Kiskunhalason váró nyugdíjastól.

Először azt mondta a bácsinak, hogy Magyarországra szeretne jönni tanulni, de sajnos nem hagyhatja el azt az országot, ahol él. Később már egy dakari menekülttáborból jelentkezett, akkor meg repülőjegyre nem volt pénze. Amikor a férfi küldött neki rávalót, akkor a vízumhoz kellett neki pénz, de arra is kért, hogy a menekülttábor költségeit kifizesse – tudtuk meg Farkasné Wodring Zsuzsannától, a halasi rendőrkapitányság sajtóreferensétől.

A fiatal nő legutóbb május 23-ra ígérte magát, ám a férfi hiába utazott el érte Budapestre, a nő csak nem érkezett meg. Azóta a halasi nyugdíjas levelei is válasz nélkül maradnak.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság jelentős kárt okozó csalás miatt indított nyomozást az ügyben. A férfi összesen közel 3,7 millió forintot utalt át a nőnek, bízva abban, hogy mihamarabb láthatja. Ennek a pénznek a külföldi számlára utalása is több százezer forintba került. Farkasné Wodring Zsuzsanna az üggyel kapcsolatban hangsúlyozta: egyre többször próbálkoznak a csalók interneten, ezért jobb, ha elővigyázatosak az emberek és nem utalnak át sem kisebb, sem nagyobb összegeket ismeretleneknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!