Kék hírek, bulvár

2012.04.25. 20:08

Rémhír vagy valóság az elsősegélydoboz-razzia?

Címkék#Baja

Nem indult átfogó rendőrségi akció a gépkocsikban kötelezően tartandó elsősegélydobozok ellenőrzésére - közölte az ORFK szóvivője. Makula György „internetes rémhírnek” nevezte az erről szóló híradásokat.

Kubatovics Tamás

A szóvivő jelezte ugyanakkor, kollégáinak lehetősége és joga van az elsősegélydobozok meglétének és azok tartalma lejáratának ellenőrzésére. Mint mondta: a doboz hiánya miatt a gépkocsi tulajdonosa 5 ezertől 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújtható.

Két napja roham van, az egészségügyi dobozokba szükséges dolgok egy része már hiánycikk. Erről tegnap egy bajai patika munkatársai számoltak be. Az egyik érdeklődőnek a keresettől eltérő fertőtlenítőszert ajánlottak, aztán kiderült, hogy már abból sincs készletük. A feszült autósok egymást próbálták nyugtatgatni, hogy talán az olló szavatossága nem jár le. Humoruk fekete volt, de nem nélkülözte a valóságalapot.

– Gyári, bontatlan zsugorfóliában voltak a kötözőszerek a kocsimban. Négy napja járt le a felhasználhatóságuk. Mivel sokat lehetett mostanában olvasni, hallani a rendőrségi bekeményítésről és a nevelő célzatúnak beállított pénzbehajtásról, ezért napok óta hajkurászom a pólyákat, fertőtlenítőt. Végigjártam a város összes bevásárlóközpontját, az autósboltokat. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nagy a hiány jelenleg az elsősegélydobozokból
[/caption]

– Nyolc patikában voltam, de nem lett teljes a készletem, éppen ide tartottam, amikor megállítottak a rendőrök, és az elakadásjelző háromszög mellett az egészségügyi csomagot kérték. Nem hatotta meg őket, hogy nem lehet megvásárolni az előírásos csomagot – számolt be kálváriájáról az egyik autós. Hozzátette: 50 ezer forintra bírságolták. Tegnap a rendőrség rémhírnek minősítette az elsősegélydobozok ellenőrzéséről terjedő híreket...

Nincs kampány

Bács-Kiskun megyében nem tervezi a rendőrség, hogy az autók elsősegélycsomagját vizsgálja, különösen nem kampányszerűen – tudtuk meg Nyíkos Tamástól, aki a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nagy a hiány jelenleg az elsősegélydobozokból -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!