Kék hírek, bulvár

2012.04.27. 10:33

Rablás lett a táskalopásból

Tegnap őrizetbe vettek egy 24 éves kecskeméti férfit, aki a gyanú szerint felbujtó volt egy rablási kísérletnél.

baon.hu

A rendőrség szerint a gyanúsított április 20-án egy Halasi úti áruház parkolójában rávett arra egy másik szintén 24 éves kecskeméti férfit, hogy lopjon el táskát egy nyitott kocsi jobb első üléséről, miközben a tulaj éppen pakolt. A táskában 62 ezer forint készpénz, valamint a sértett személyes iratai voltak. A tolvaj kikapta a táskát, és menekülőre fogta a dolgot, a sértett és az áruház biztonsági őre azonban észrevette, mi történt, és utána indultak. Gyorsan utol is érték a tolvajt, aki a táska gazdáját a fején megütötte, hogy megvédje zsákmányát. Dulakodni kezdtek, végül az őrrel együtt sikerült lefogni a férfit, akit visszatartottak a rendőrség kiérkezéséig.

Tegnapra virradóra levágták a lakatot, majd befeszítették az ajtaját egy jakabszállási tanyának, és onnan mosogatógépet, gőzelszívót, csaptelepeket, villanyszerelvényeket lopott el a tolvaj, de a riasztó berendezést is megrongálta. Az okozott kár 1.3 millió forint.

Tegnap éjfél után valaki a soltvadkerti, ún. Csábori részben lévő gázfogadó állomáson lévő villanyoszlopról leszerelte és elvitte a transzformátort. Az okozott kár 1.5 millió forint.

Keresik azt a tolvajt, aki tegnap délután egy tiszaalpári telephelyről ellopott egy. 2X 3,5 méter nagyságú vesszőfőző keretet, különböző ipari szerviz gépek alkatrészeit és hulladék vasanyagot összesen mintegy 250 ezer forint értékben.

Őrizetbe vettek tegnap egy 19 éves kecskeméti férfit, aki eddig ismeretlen társaival április 22-én délelőtt betört egy ballószögi tanyába, ahonnan két tárcsás mosógépet, egy 11,5 kg-os gázpalackot, egy 37-es és egy 72 cm átmérőjű televíziót valamint a tanya elől egy Lada 1200 személygépkocsit vittek el. A lopási kár 180 ezer, a rongálási kár 15 ezer forint.

baon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!