Kék hírek, bulvár

2012.04.12. 17:57

Néha Cézár is jól jön az intézkedéshez

A kereskedő unta a betöréseket, ezért átadta boltja kulcsait Csehi Mihálynak, hogy fogja el a zsiványokat. Az apostagi körzeti megbízott hetekig virrasztott a csemegés-pultnál.

PN

Kerekedhetett volna izgalmas rendőrsztori az éjszakai bolti posztolásból, de a zsiványok sorsa úgy hozta, az apostagi rendőr helyett paksi kollégái kapták el őket a Duna túloldalán. Csehi zászlós nem bánkódik, amiért lemaradt a babér aratásáról, fontosabbnak tartja azt, hogy a sorozatbetörést sikerült megállítani. De a boltban éjszakázása mégis példa: ama nagyfokú bizalomról szól, amivel a polgárok bizony ritkán illetik meg a rendőröket.

– Magyarázhatnám a falubeliek hozzám való közvetlenségét azzal, hogy Apostaghoz kötnek a családi gyökerek, kiskorom óta ismernek. Munkám során tapasztaltam azonban, hogy a bizalmat rendőrként is meg kell szolgálni. Ma már elmondhatom: az apostagiak nemigen tesznek különbséget a szolgálatos helyi rendőr és mondjuk a szabadságán épp horgászó Csehi Misi között. Amikor bajban vannak, vagy fontos információt mondanának, nem a 107-es központi telefonszám jut eszükbe, hanem bármikor hozzám fordulnak, és ez így van rendjén. A körzeti rendőri szolgálat eredményessége döntően a kölcsönös bizalmon alapul – magyarázta Csehi Mihály.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság felderítési eredménye közel 80%-os az illetékességi területen. Érdeme fűződik a jó statisztikához Csehi Mihály mellett Cézárnak is, különösen ott, ahol jó belátásra kell bírni a bűncselekménnyel alaposan gyanúsítottakat.

– Egyszer betörő előállítására mentem ki egy apostagi portára. Az illető jókora társasággal cseppet sem barátságosan fogadott az udvaron. A német juhász láttán hamar lehiggadtak, az eljáráskor semmit nem kellett kétszer elismételnem, tudták. Cézár komoly segítség nekem ilyen helyzetekben.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Csehi Mihály zászlós
[/caption]

A kunszentmiklósi rendőrkapitányságon azt mondják a felettesek: ha rajtuk múlna, Csehi Mihálynak adnák az Év Rendőre címet. A kapitányság jellemzése felér egy kitüntetéssel: ideális körzeti megbízott, a Szalkszentmártonban, Dunavecsén és Dunaegyházán élők is személyesen ismerik. Kapcsolattartóképessége, szakmai ismeretei, jártassága, elemzőkészsége és ítélőképessége kiemelkedő. Jelentős rendőri tapasztalattal rendelkezik, a rendőri szolgálat színvonalának emelését hivatásához tartozónak tekinti.

Csehi Mihály zászlós 1983-ban született Dunaújvárosban. Hobbija a vadászat, horgászat és a borászat.

CSEHI MIHÁLY zászlós

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja Apostagon körzeti megbízotti feladatait látja el. A községben élők elismerik és megbecsülik munkáját. Az Apostagon élők ragaszkodnak személyéhez, mint a „falu rendőréhez”. Ideális körzeti megbízott, mivel mindenkit ismer, a település lakosai rendszeresen felkeresik problémáikkal, melyek sok esetben túlmutatnak a rendőrségi hatáskörű ügyeken. Apostag község területén kívül rendszeresen lát el szolgálatot a dunavecsei KMB körzetben, ezért saját településén kívül a Szalkszentmártonban, Dunavecsén és Dunaegyházán élők is személyesen ismerik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!