Kék hírek, bulvár

2012.04.03. 18:27

Kis részesedés, nagy büntetés a tippadóknak

Bűnsegédlet miatt nyolc és fél év fegyház-, illetve hat év börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a kecskeméti férfi és nőt, akik több mint négy éve tippet adtak egy kecskeméti házaspár kirablásához.

Hraskó István

2007 szilveszterén két maszkos férfi hatolt be egy idős pár otthonába, dulakodtak a sértettekkel, pénzt követeltek tőlük, végül az egyik rabló gázpisztolyával előbb a levegőbe lőtt, majd a házigazda asszonyt fejbe vágta. Férjét nagy erővel oldalba rúgták: az idős ember az erős fájdalom miatt elárulta, hogy a pénzt az előszobában lévő szekrényben tartja. A rablók 2 millió forintot találtak, és a nőről is leszedték az ékszereket. Végül a lakásból úgy távoztak a támadók, hogy mindkét bejárati ajtót bezárták, és magukkal vitték a kulcsokat. Harmadik társuk eközben kint biztosította a terepet.

Később a rablókat elkapták a rendőrök és a táblabíróság 2010 májusában jogerősen nyolc és tizenegy év közötti fegyházzal büntette őket. A trió ekkor már nem falazott: elárulták, hogy tippet kaptak a rablásra. Mégpedig a kedden elítélt pártól, Vizi Andreától és Kiss Pétertől. Kiderült, hogy a nő távoli rokona az egyik rablónak, aki 2007. december 19-én szabadult börtönből egy korábbi bűncselekmény miatt.

Panaszkodott Andrának, hogy nincs pénze, mire a nő közölte, hogy élettársa ötletet tud adni jó pénzszerzési lehetőségre. Kiss Péter később meg is mutatta a rablóknak az idős házaspár házát, illetve magát a tulajdonos férfit is. A tippadó azt is elárulta a bűnözőknek: a sértett takarmánnyal üzletel, ezért mindig tartanak otthon pár millió forintot.

A rablók ezekután Kiss Pétert kérték fel sofőrnek, mert az ő autója nem volt feltűnő a helyszín közelében. A férfi vállalta is a fuvart, szilveszter napján élettársával együtt elvitte a tetteseket a ház közelébe, majd a bűncselekményt követően haza is szállította őket. Az eset pikantériája, hogy a rablók a zsákmány nagy részét eltitkolták a tippadók előtt, így azok végül fejenként mintegy 150 ezer forintot kaptak.

Hraskó István -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!