Kék hírek, bulvár

2012.04.10. 18:29

Kétszer annyian jöttek a zöldhatáron, mint tavaly

Címkék#Bácsalmás

Az elmúlt évben megközelítőleg 60 ezer személy és 25 ezer gépjármű kelt át a bácsalmási határátkelőhelyen, miközben több mint a duplájára emelkedett a zöldhatáron való illegális átlépések száma – derül ki a határrendészeti kirendeltség beszámolójából, amit a városka képviselői előtt tartottak.

Juhász Jenő

A bácsalmási határrendészet 31 kilométeres szakaszon, nyolc település közigazgatási területén őrzi Magyarország, illetve az Európai Unió külső határát. A kirendeltséghez tartozó, korlátozott nyitva tartású közúti határátkelőhelyen tavaly 59515 személy és 24723 gépjármű átléptetését bonyolították le.

A Görögország irányából kiinduló, Koszovó, Szerbia érintésével hazánkba érkező nyugat-ázsiai és észak-afrikai, illetve az arab országok állampolgárainak illegális bevándorlása volt igen jelentős tavaly.

Gyakorlatilag több mint a duplájára emelkedett a tiltott határátlépők száma. Teljesen átalakult az illegális határátlépők módszere is. A nagy csoportos, sok gyerekes „megélhetési migránsok” eltűntek. Maradtak azok, akik mindenáron át akarnak jutni az államhatáron, akár önállóan, akár embercsempész segítségével. Tavaly összességében 451 határsértőt fogtak el a bácsalmási határrendészek, közülük 41 gyermek volt. 

Juhász Jenő -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!