Kék hírek, bulvár

2012.04.05. 16:34

Égő csikkel kínozták áldozatukat, emiatt buktak le a gyilkosok

Eldobott cigarettacsikk buktatta le azt a férfit, aki tavaly novemberben másodmagával kegyetlenül meggyilkolt egy nyugdíjas mélykúti cipészmestert. A bűncselekménnyel gyanúsított N. János ugyanis nem csak a mélykúti udvaron hagyott egy csikket, hanem 2009. februárban, egy budapesti presszóban elkövetett rablás során is.

Noszlopy N. Miklós

Tavaly novemberben egy kőműves kalapáccsal verték agyon Mélykúton a 86 esztendős V. Gábort. Az egyedülálló, idős ember rokonai reggel érkeztek a Bem utcai házba, ahol megtalálták a férfi holttestét. Azonnal értesítették a település körzeti megbízottját, valamint a háziorvost is, majd a rendőr a helyszínen tapasztaltakról tájékoztatta az ügyeletet, akik a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányág Bűnügyi Osztályának jelentették a mélykúti halálesetet. Megkezdődött a szemle, melynek során a bűnügyi technikusok rendkívül értékes nyomokat rögzítettek.

– Talplenyomatokat a házban és az udvaron, valamint cipőtől származó nyomot az idős férfi ruházatán, a mellkas magasságában – számolt be a sikeres nyomozás részleteiről csütörtökön dr. Kovács Gábor alezredes, a főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. A nyomozók szerint legalább egy órán keresztül kínozták, ütötték, verték a gyilkosok az idős férfit. Miközben izzó cigarettával is megégették, hogy árulja el a pénze rejtekhelyét.

Pénzt, értékeket azonban nem tartott a házban a bácsi, így szinte zsákmány nélkül távoztak a gyilkosok. Csupán két elektromos szerszámot tudtak magukkal vinni, amelyek együttesen nem érnek többet 80-100 ezer forintnál.
A bűnügyi technikusok azonban nem csak talplenyomatokat találtak, hanem egy csikket is a kertben. Az áldozat nem dohányzott, ezért alaposabban megvizsgálták a rendőrök a cigaretta maradványt. A parázs felőli végén a cipésztől származó vérnyomokat rögzítettek. A másik végén pedig egy DNS mintát.

– Néhány hete azután a bűnügyi-technikai kutató intézet rendkívül kecsegtető eredményre jutott a DNS minta vizsgálata során – folytatta az alezredes. Kiderült, hogy a DNS megegyezik egy 2009 februárjában történt budapesti rablás helyszínén korábban talált csikken rögzítettel. A budapesti rablót ugyan nem találták meg a fővárosi rendőrök, a kecskeméti nyomozókat azonban ez nem kedvetlenítette el. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az eldobott cigarettacsikk buktatta le a gyilkosokat
[/caption]

Tudták, hogy a fővárosi rablásnál a tettes magával vitt két mobiltelefont. A DNS azonosság megállapítás után pedig a kecskeméti rendőrök rábukkantak az egyik mobilra. Akkor már egy új tulajdonosnál volt, aki egy olyan budapesti férfitől vette, aki nem sokkal később áttelepedet Mélykútra.
Ekkor már nem volt menekülési útja a gyanúsítottnak. A kecskeméti nyomozók Mélykúton megtalálták a telefont értékesítő, 31 esztendős N. Jánost, és kihallgatták. Az emberölés bizonyítékait elé tárva megtört, és mindent bevallott. Megnevezte a tettestársát is: a 33 éves, mélykúti B. Istvánt. A két férfit április 1-jén előzetes letartóztatásba helyezte a nyomozási bíró.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Sajtótájékoztatón számoltak be a rendőrök a sikeres nyomozásról
[/caption]

A gyilkosság felderítésének hozadékaként sikerült megtalálni a 2009-es budapesti rablás elkövetőjét is. Aki természetesen azonos volt N. Jánossal. A férfi ezt a bűncselekményt is elismerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!