Kék hírek, bulvár

2012.03.26. 22:10

Közel kétmilliót csaltak volna el az „aszfaltbetyárok”

Silány munkát végzett, de busás hasznot remélt egy aszfaltozócég Kalocsán, de még számlát sem tudtak volna adni az elvégzett útburkolásról.

V. B. J.

A kalocsai rendőrkapitányság indított nyomozást csalás kísérletének gyanúja miatt egy kalocsai cég igazgatójának feljelentése alapján.

– A kalocsai vállalkozás ügyvezetője elmondta, hogy telefonon kereste meg őt egy ismeretlen férfi azzal, hogy egy országosan ismert cég képviselője, és jutányos áron tud vállalni hidegaszfaltozási munkát. A megrendelés után nem sokkal, mielőtt még a munkaszerződés aláírásra került volna, a munkások elvégezték az aszfaltozást, de annak minősége egyáltalán nem felelt meg a megrendelőnek, mert a leterített anyag valójában egy silány minőségű felmart aszfalt. Az előre megegyezett munkadíj, a 750 ezer forint, később 1 millió 800 ezerre emelkedett – tájékoztatta lapunkat Répási Tamásné őrnagy.

A kalocsai cég végül nem fizetett, mert a kivitelező sem számlát, sem szerződést nem volt hajlandó készíteni, a munkadíjat pedig készpénzben követelte.

– A nyomozás során két személyt hallgattunk ki gyanúsítottként, és alapos okunk van feltételezni, hogy az ország területén hasonló módon több bűncselekményt is elkövettek – mondta el a sajtóreferens.
A Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 78/566-530 telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen várja azon sértettek jelentkezését, akiket a leírásban szereplő módon kerestek meg aszfaltozási munkával függetlenül attól, hogy a munkát megrendelték-e vagy sem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!