Kék hírek, bulvár

2012.02.07. 12:37

Túlélték, mert lebuktak

Nyolc koszovói férfi a fél méteres hóban akart az éjjel megbújni Gara határában. A kihűlés közeli állapotba került külföldieket a határrendészek mentették meg, akik takarót és meleg teát adtak nekik.

baon.hu

Kedden hajnalban a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség járőrei Gara és Bácsszentgyörgy között friss lábnyomokat vettek észre a hóban. Kézi hőkamera segítségével sikerült megállapítaniuk, hogy egy nagyobb csoport menekül a hidegben. A hőképet követve 8 személyt fogtak el, akik a lebukást a közel fél méteres hóban fekve próbálták elkerülni. A koszovói csoport legfiatalabb tagja 19, míg a legidősebb 25 éves volt, akik Magyarország határát jogellenesen lépték át néhány méterre az elfogás helyétől.

Két napja nem ettek és nagyon fáztak, kimerültek. A ruházatuk nem volt alkalmas arra, hogy az megvédje őket a kihűléstől.
– A -15 fokos hidegben a csoport vélhetően súlyos, esetleg végzetes egészségkárosodást szenvedhetett volna, ha járőreink nem fedik fel őket és nem gondoskodnak takaróval, meleg teával ellátásukról – tudtuk meg Nyíkos Tamástól, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

A határsértők elszámoltatása, adataik ellenőrzése jelenleg is tart a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségen.

baon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!