Kék hírek, bulvár

2011.11.04. 15:52

Szolgálatba lép a bádogrendőr

Műanyag borítású, ám bádogrendőrnek nevezik a bajai városháza sarkán felállított masinát, amit csütörtökön mutattak be a város vezetői. A központ megújításával még egy ilyen oszlopot állítanak fel a Vörösmarty és Oroszlán utcák sarkához közel.

Kubatovics Tamás

– Része a térfigyelő-rendszernek, gombnyomással azonnal hívható a rendőrségi diszpécserszolgálat, és magára irányítja a térfigyelő eszközöket. Aktív zajvédelmi rendszere alapján akár olyan helyek ellenőrzésére is alkalmas, ahová nem szerelhető fel kamera. A városi hálózatot használja, nincs külön üzemeltetési költsége – sorolta a fő tudnivalókat Nagy Norbert, a fejlesztő WBS Rendszerház Kft. vezetője.

Öt esztendeje négy kamerával indult, jelenleg tizenhéttel üzemel a bajai térfigyelő rendszer. András István, rendőrkapitány évek óta elkötelezett híve a technika használatának. – Valószínűleg lesznek majd, akik ezt szórakozásra próbálják használni. Ígérem, hamar le fogjuk szoktatni őket erről, hiszen minden bejelentőt a térfigyelő kamerán keresztül látunk.

Egyébként pedig a hívás után rendőreink gyorsan a helyszínre érkeznek. A segélyhívó mindenki számára rendelkezésre áll, de különösen nagy segítséget nyújthat azoknak az idősebb embereknek, akiknél nincs mobiltelefon, vagy a helyismerettel nem rendelkező turistáknak, amennyiben sérelmükre szabálysértést, bűncselekményt követtek el.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A bádogrendőr és a kapitány
[/caption]

Segíti a megelőzést valamint a felderítést, hiszen lerövidülhet az elkövetés és az érdemi rendőri intézkedés közötti idő – mondta el érdeklődésünkre az alezredes. Hozzátette: a térfigyelő rendszer évente átlagosan mintegy 200 eset kapcsán jelent segítséget munkájukban. Megerősítette, hogy jelenleg fix sebességmérő és rendszámfelismerő-rendszert is tesztelnek a városban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!