Kék hírek, bulvár

2011.11.17. 09:21

Stadler két hónapon belül megkapja a börtönbehívót

Másodfokon helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla Stadler József elsőfokú ítéletét. 4 év 10 hónap börtönbüntetést kapott a jelenleg kórházban tartózkodó vállalkozó.

N. N. M.

10:25 Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla Stadler József 4 év 10 hónapos börtönbüntetését, valamint a másik két vádlott 120-120 ezer forintos pénzbüntetését is. Eszerint Stadler József 2 hónapon belül megkapja a „börtönbehívót” és meg kell kezdenie szabadságvesztése letöltését.

9:30: Megérkezett az ügyvéd és a vádlottak távollétében megkezdődött a per. Az ügyésznő a Stadlerra elsőfokon kiszabott 4 év 10 hónap büntetés lényeges súlyosbítását kérte. Álláspontja szerint nem súlyos ugyanis az ítélet - mint a védők állítják -, hanem éppen hogy enyhe. A II. és III. fokú vádlottakra kiszabott pénzbüntetés súlyosbítását - nagyobb pénzbüntetést - is indítványoz.

Stadler egyik ügyvédje - kettő is van a tárgyalóteremben - az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárás indítását kéri. Egyebek között arra hivatkozva, hogy mindhárom vádlottat ugyanaz az ügyvéd védte Kecskeméten. Az ügyvéd szerint ezzel olyan eljárási szabálytalanság történt, ami a másodfokú eljárásban már nem kiküszöbölhető.
Hozzátette. Stadler súlyos egészségi állapotát az elsőfokú ítélet mindemellett meg sem említi, mint enyhítő körülményt.

9:15: Egyelőre akadályba ütközik a Stadler-per csütörtök reggel  9-re kitűzött másodfokú tárgyalásának megkezdése. Újságírók és tévéstábok nagy számban megjelentek ugyan a Szegedi Táblabíróságon, azonban Stadler Józsefet hiába várták. A tárgyalóteremben kiderült, hogy november 14-én befeküdt a dunaújvárosi kórházba és jelenleg is ott ápolják. Ez azonban - mivel ügyvédei itt vannak - nem akadálya a tárgyalás megtartásának.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A vádlottak nélkül kezdték meg a tárgyalást
[/caption]

Csakhogy a II. és a III. rendű vádlottak sincsenek itt, valamint kiskőrösi ügyvédjük is távol maradt. Őt felhívta telefonon Stadler József egyik ügyvédje, és azt a választ kapta, hogy 15 perc múlva ér Szegedre, a nagy köd miatt késik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!