Kék hírek, bulvár

2011.11.18. 16:53

Felébredt a kómából és tovább folytatja harcát

Rehabilitációs intézetbe szállították Nagy Szabolcs mentőst, aki munkavégzés során augusztus 20-án szenvedett balesetet a kecskeméti Katona József Gimnázium előtti kereszteződésben.

Gál Ziza

Ahogyan azt korábban megírtuk, Szabolcs az augusztus 20-ai baleset után hetekig válságos állapotban feküdt az intenzív osztályon, majd lassan, fokozatosan felébredt a kómából.

A rendkívül súlyos koponyasérülés ellenére szellemileg és tudatilag épnek tűnik, de a verbális kommunikáció hiánya miatt ennek megítélése még nem egyértelmű. Egyszerűbb kézjelekkel igyekszik kommunikálni, feltehetően tisztában van a körülötte zajló eseményekkel. Kollégái számára még rejtély, hogy miért nem tud beszélni, de bíznak abban, hogy hamarosan ez a képessége is visszatér.

Bajtársai mentőautóval szállították múlt héten a rehabilitációs intézetbe. Megtudtuk, a koponyasérültek részére működtetett speciális intézetben azóta komoly munkát végez. Hétvégén már kerekesszékben várta bajtársait, akik elmondták minden vágya az volt, hogy haza telefonálhasson. A teljes felépülésig azonban még évek is eltelhetnek. A fiatal mentős ennél jóval korábbra teszi újbóli munkába állásának időpontját. Bajtársainak azt „mondta", 3-5 hónap múlva már otthonában szeretne lenni, mihamarabb további életeket szeretne megmenteni.

A jó kedélyű fiatalember ébredése óta Gombóc Artúrt is megszégyenítő csokoládéfüggő lett. Az édesség minden fajtájáért rajong, és ha megengednék neki, akár egész nap képes lenne fogyasztani.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Szabolcs 3-5 hónap múlva már otthon szeretne lenni, és mielőbb munkába is állna
[/caption]

Családja azt mondja, bíznak benne, hogy jövőbeli céljaihoz, vágyaihoz is hozzá segítik. Akik közel állnak hozzá, elmondták, csodálatraméltó Szabolcs élni akarása. Tudja, hogy ebben az életben neki még feladatai vannak, és ezek megvalósításáért folytatja küzdelmét.

Olvasóink számára továbbra is lehetőség van arra, hogy írjanak Szabolcsnak és családjának biztató emaileket ([email protected]). Szüksége van a támogatásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!