Kék hírek, bulvár

2011.09.29. 15:25

Trükközni akart a korrupt szerelő

Sérültnek mondta egy mérőóra plombáját a szolgáltató munkatársa, aki 140 ezer forintot kért a megrendelőtől azért, hogy „elsimítsa” az ügyet. A nyomozás során viszont kiderült, hogy nem manipulálta senki a mérőórát, a korrupt alkalmazott ellen pedig vádemelési javaslattal éltek a rendőrök.

N. N. M.

– Egy bajai lakos tett feljelentést a rendőrségen, majd ezt követően kezdődött március 25-én a nyomozás – mondta el a részleteket Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. – Az eljárást a főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya folytatta Sz. Zoltán, egy közüzemi szolgáltató társaság alkalmazottja ellen, vesztegetés megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrök szerint a férfi egy bajai építkezésen a mérőóra cseréjekor a plombát sérültnek nyilvánította, majd felajánlotta, hogy a büntetést 140 ezer forintért elengedi. Egyúttal az órát leszerelte és magával vitte. Másnap azután Sz. Zoltán visszament a helyszínre a pénzért, csakhogy a feljelentő, aki a mérőórát nem manipulálta, nem volt hajlandó fizetni.
A gyanúsított ezt követően már lejjebb vitte az árat. Ekkor már csak 50 ezer forintot kért – mint mondta – a „segítségéért”. Ezt az összeget a feljelentő végül készpénzben átadta azért, hogy a bírósági pereskedést elkerülje. Majd később megtette a rendőrségi feljelentését.

– A nyomozás során kiderült, hogy az Sz. Zoltán által leszerelt mérőóra valóban nem volt manipulált – folytatta Nyíkos Tamás. – Azaz a büntetés kiszabásának a kilátásba helyezése sem volt indokolt.

Mivel a vesztegetés bűntett egyik elkövetője a rendőrségen feljelentést tett, ezáltal pedig az elkövetés körülményeit feltárta, ezért a cselekmény elkövetéséért ő nem büntethető. Az ügyben tanúként hallgatták ki a rendőrök. Az ügy másik szereplője, Sz. Zoltán esetében viszont gazdálkodó szervezet dolgozója által elkövetett vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt a nyomozás iratait vádemelési javaslattal küldték meg a rendőrök a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!